ROOSDAAL – Fata Morgana in Sint-Amandusschool, dringend gocarts gezocht

C21

ROOSDAAL – Fata Morgana in Sint-Amandusschool, dringend gocarts gezocht

Editiepajot_roosdaal_fatamorgana_foto_01_willy_appelmans
Repro EP

Sinds januari loopt er één rode draad doorheen het doen en laten op de Sint-Amandusschool: “Energie”.   Wat is dat eigenlijk energie? Wat is milieuvriendelijke energie?  Hoe kunnen we energie besparen?   Allemaal zeer ernstige zaken, maar deze week gaan ze dat op een leuke, plezante, aangename manier eens dik in de verf zetten met FATA MORGANA.

De burgemeester van Roosdaal  daagt de school uit; via een filmpje maakte zij maandagmorgen haar vijf uitdagingen bekend.

En onder ons gezegd en gezwegen: ze heeft het hen niet gemakkelijk gemaakt.

Oordeel zelf:

Opdracht één:

De kleuters moeten een windmolenpark maken met 100 zelfgemaakte windmolentjes die echt in de wind kunnen draaien en één grote, opvallende windmolen.

Opdracht twee:

Het eerste en tweede leerjaar moeten een zeepkist in elkaar steken waarop ze evenveel kaarsen plaatsen als er kleuters en leerlingen zijn op school: 270. Van die 270 kaarsen moeten ze er 50 zelf maken.

Opdracht drie:

Het derde en vierde leerjaar krijgen een ster als ze 100 zeilschepen maken. Vrijdag moeten ze een waterparcours bouwen waarop ze hun 100 zeilbootjes laten drijven.

Opdracht vier:

Het vijfde en zesde leerjaar zullen het echt niet gemakkelijk hebben om hun ster te verdienen:Ze moeten twee uitvindingen die op milieuvriendelijke energie werken, uitvinden. Ze moeten een energiekrant uitbrengen en ze moeten een tentoonstelling rond milieuvriendelijke energie opzetten.

Opdracht vijf:

Voor de vijfde ster hebben ze alle ouders/grootouders nodig!  Ook dit wordt absoluut niet simpel.

-              Op vrijdag 20 maart mag er geen enkele auto de Bosstraat inrijden om kleuters of leerlingen te brengen of te halen.

-              Van alle milieuvriendelijke vervoermiddelen waarmee de leerlingen die dag naar school zullen komen, wil de burgemeester dat er:

- 2 paardenkarren bij zijn

                - 10 gocarts

                - 10 versierde fietsen

                - 10 steppen

Voila, dat staat hen deze week te wachten. Of ze de vijf sterren gaan verdienen weten we natuurlijk nog niet maar waar we wel zeker van zijn is dat het een bijzonder spannende, boeiende en keitoffe week wordt.

Nog een zeer dringende oproep:

Voor de vijfde ster zoeken ze nog mensen die hen een dagje een gocart willen lenen. Dus beste editiepajotlezers, al wie zo’n gocart aan deze jongelui voor één dag in bruikleen kan geven, … DOEN!

 Wie meer over deze school wil weten, kan een bezoekje brengen op hun site: http://sintamandusschool.typepad.com/ .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief