Vervanging oude verlichtingsarmaturen gestart in ROOSDAAL

C21

Vervanging oude verlichtingsarmaturen gestart in ROOSDAAL

2018-06-07__22led_22-verlichting_in_roosdaal__1_a
 
2018-06-07__22led_22-verlichting_in_roosdaal__2_a
 

Het openbaar verlichtingspark wordt (kosten)efficiënter, milieuvriendelijker en energiezuiniger. 

 

Op de gemeenteraad van eind december 2017 werd door het gemeentebestuur van Roosdaal een actieplan opgestart om de openbare “led”-verlichting in Roosdaal sneller te plaatsen.

Eindelijk is het zover en werden de werken gestart. Het verlichtingsnet werd overgedragen aan Eandis die verder zal instaan voor de vernieuwing van de straatverlichting. Naast een aantal grote steden is Roosdaal één van de eerste landelijke gemeenten die instapt in dit project”. 

 

Volgens eerste schepen Wim Goossens (CD&V) zal hierdoor het verbruik enorm dalen, namelijk 50% in 10 jaar”. Onze gemeente heeft nog een groot aantal van die oude gloeilampen ... Op meer dan 2.000 straatlampen zijn er nog geen 100 met LED ... het blijk trouwens dat meer dan 1200 lampen ouder zijn dan 15 jaar aldus Wim Goossens.

 

Momenteel is men gestart aan de verlichting op de Brusselstraat, Nieuwe Kaai en de Ledebergdries. De Ninoofse Steenweg en Zeven Beukenstraat werden reeds uitgerust met LED-verlichting. 

De komende maanden komen ook volgende straten aan de beurt: Kriebrugstraat, Kattemstraat, Abeelstraat, Weverstraat, Poelkveldstraat, Berchemstraat, Pamelse Klei en Kraanstraat. Volgend jaar worden opnieuw een aantal straten aangepakt om uiteindelijk in 2028 volledig op LED-verlichting te zijn overgeschakeld.

 

Schepen van milieu Herman Claeys (CD&V) klinkt enthousiast: “Hierdoor zal ook de CO2-productie sterk dalen en werkt de gemeente op die manier mee aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen" 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief