ROOSDAAL – Negende reeks Start2Run ook een succes

C21

ROOSDAAL – Negende reeks Start2Run ook een succes

Editiepajot_roosdaal_start2run_foto_tom_vierendeels__2_
Er wordt steeds gestart onder leiding van burgemeester Christine Hemerijckx. - Foto's Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_start2run_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_roosdaal_start2run_foto_tom_vierendeels__3_
 

Zaterdag werd er in Roosdaal gestart met de negende reeks Start 2 Run en dit op de Finse piste aan de basisschool Triangel in Pamel. Start 2 Run in Roosdaal is een organisatie van de Roosdaalse Sportraad in samenwerking met het gemeentebestuur.

In elf lessen zullen meer dan dertig sportievelingen vijf kilometer leren lopen volgens een vast trainingsschema. De eerste vier lessen gaan door op de Finse piste in Pamel en de andere zeven in Liedekerkebos. Op zaterdag, om 9 uur,  wordt er steeds gestart en dit onder leiding van burgemeester Christine Hemerijckx. Tijdens de week moeten de lopers en loopsters nog twee keer zelfstandig oefenen.

Naast de Start 2 Run van vijf kilometer wordt ook gestart met een intervaltraining van tien kilometer. Deze elf lessen gaan allemaal door in Liedekerkebos en staan onder leiding van dokter De Man. Hier zijn er zo’n veertien sportievelingen.

Volgens Inge Vanderstappen van de dienst welzijnszaken is de Start 2 Run steeds een succes met meer dan dertig deelnemers. “De tien kilometer is altijd wat minder omdat niet iedereen de overstap wil maken. Het moet u immers liggen”, weet Inge.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief