ROOSDAAL – Geslaagd Boxerweekend

C21

ROOSDAAL – Geslaagd Boxerweekend

Editiepajot_roosdaal_boxerweekend_001_foto_tom_vierendeels
Foto's Boxerweekend: Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_boxerweekend_foto_tom_vierendeels__1_
 
Editiepajot_roosdaal_boxerweekend_foto_tom_vierendeels__2_
 

Op het terrein van Hond & Vriend Roosdaal werd door de Koninklijke Belgische Boxerclub een Boxerweekend ingericht.

Zaterdag was er een GHP (Gebruiks Honden Programma) wedstrijd, wat het bekende pakwerk inhield, maar ook het speuren in velden en dergelijke kwamen aan bod. Later was er ook selectietest voor boxers waar het keuren van karakter en schoonheid de boventoon hield. Op zondag werd er dan agility voor boxers gedaan.

Het is de eerste keer dat de Koninklijke Belgische Boxerclub (KBB) zo’n boxerweekend inricht. Omdat de voorzitter van de KBB in de club Hond & Vriend zit werd het eerste boxerweekend ingericht op het terrein van Hond & Vriend Roosdaal. Aan de GHP wedstrijd namen vijftien honden deel en aan de selectietest zeven.

Op zondag waren er zestien Nederlandse honden, twee Franse en de rest van de deelnemers waren Belgen.

“Met zo’n boxerweekend kunnen we onder andere laten zien dat er niet enkel GHP is voor boxerhonden maar dat ze ook Agility kunnen doen”, vertelt Stephan Mestdagh, secretaris-generaal van de KBB.

Stevy De Groodt van Hond & Vriend Roosdaal is tevreden over het weekend. “Het is een eer voor onze vereniging dat het boxerweekend op ons terrein werd georganiseerd”.

Noot van de Redactie
Wat is Agility ?

Agility, of behendigheid, is een heel actieve discipline van de hondensport, waarbij de verstandhouding tussen hond en geleider optimaal moet zijn. Het gaat er in deze sport om dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem of gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of hindernis echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op afgesproken wijzigingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren, vandaar het vereiste minimum aan gehoorzaamheidstraining. Bij de agility wordt een groot aantal verschillende hindernissen gebruikt die beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. Deze hindernissen zijn te verdelen in 4 groepen: sprongen, raakvlaktoestellen, doorgangen en de weave, of slalom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief