ROOSDAAL - Gratis verkeerslessen

C21

ROOSDAAL - Gratis verkeerslessen

2018-02-15_gratis_verkeerslessen__4_a
 
2018-02-15_gratis_verkeerslessen__7_a
 

Meer dan 12500 leerlingen hebben in een periode van 41 jaar gratis verkeerslessen gekregen, dit met het doel te slagen in hun theoretisch examen tot het behalen van een rijbewijs. Roosdaal is de enige gemeente in België waar reeds meer dan 40 jaar gratis verkeerslessen worden gegeven. Ik vermoed dat het de laatste keer zal zijn. Lesgever wordt 75 jaar en lijdt aan vele kwalen.

 

Tot 2016 lag het slaag gemiddelde zeer hoog – ongeveer 85% slaagde onmiddellijk na het eerste examen en de rest kreeg nog gratis extra les en meer dan 95% van de leerlingen waren in het bezit van hun attest tot het behalen van een voorlopig rijbewijs . Dit na 4 dagen . Het theoretisch examen is nu zeer moeilijk geworden en van de leerlingen wordt verwacht dat ze het verkeersreglement grondig kennen. Een paar voorbeelden :” Welke stelling is juist ? Ik mag niets links inhalen op een verkeersdrempel – op een onbewaakte overweg – op een kruispunt voorrang aan rechts. Verkeersdrempel is juist. Op onbewaakte overweg en kruispunt voorrang aan rechts is inhalen ook verboden, maar men mag wel een fietser inhalen. 

 

Wat is er juist ? In een woonerf: 1° Mag ik 30km/h rijden – 2° Moet ik voorrang geven aan fietsers en voetgangers.- 3° Mag ik links en rechts van de weg parkeren ?. Het juiste antwoord is 3, ik mag links en rechts van de weg parkeren op de afgebakende parkeerplaatsen. (In een woonerf max. 20km/h en U moet alleen voorrang geven aan voetgangers.)

 

Niet alleen worden de lessen gegeven voor rijbewijs B, ook krijgen kandidaat bestuurders voor moto en bromfiets extra lessen.

 

De lessen worden gegeven op 26-27-28 oktober 2018 in het immaculata Maria Instituut te Roosdaal. Vorige lessenreeks waren 186 leerlingen aanwezig.

 

Hopelijk wilt U ook Uw steun verlenen aan dit initiatief. 

 

Wil U meer informatie bel 0495/461127 – 054/337592 of via mail  freddy.sonneville@skynet.be

 

Veel leerlingen komen uit de regio Denderleeuw – Ninove - Liedekerke . Kan het ook voor deze regio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief