ROOSDAAL – Voorstelling elfde editie van de Sneukeltocht

C21

ROOSDAAL – Voorstelling elfde editie van de Sneukeltocht

Editiepajot_roosdaal_sneukeltocht2009_foto_01_willy_appelmans
Werkgroep Sneukeltocht 2009. Foto: Francois Muylaert
 

Reeds voor de elfde keer gaan ze in Roosdaal “smokkelen”, of beter omschreven als “sneukelen” in het West-Vlaams en dit op zondag 26 april 2009.

Bij de voorstelling van de elfde editie van de Sneukeltocht kon de coördinator, Johan Van Lierde, alvast meegeven dat de vorige editie meer dan vijfhonderd euro meer opgebracht heeft, dan de vorige.

Het “gesmokkel” wordt hier vertaald in een etentje uit vijf gangen. Het specifieke aan het etentje is dat elk van de gangen op een verschillende plaats wordt aangeboden. De mensen die ervoor inschrijven worden dan ook verzocht om zich al wandelend of fietsend via een uitgestippeld parkoers doorheen ons heuvelachtig deel van het Pajottenland, te verplaatsen van de ene lekkernij naar de andere.

Het deelnemen kost 14 € voor volwassenen en 6 € voor kinderen (van 4 tot en met 12 jaar). De kleinsten doen gratis mee.

Reeds voor de achtste keer doet de accommodatie van het Provinciaal Proefcentrum  voor Kleinfruit (in de volksmond beter gekend als de Tuinbouwschool) dienst als vertrek- en aankomstplaats. In het jeugdhuis van het Gemeenschapscentrum Het Koetshuis kunnen de deelnemers genieten van een aperitief. Voor de allerkleinsten zal de clown van dienst “Jef Borremans” zorgen voor de nodige animatie en wordt er ook een ballonwedstrijd georganiseerd. De andere stopplaatsen zijn de Sint-Amandusschool en het Ontmoetingscentrum te Borchtlombeek. Zoals de voorbije jaren zullen de parkoersbouwers opnieuw proberen om variatie te leggen in de fiets- en wandelroutes.

Men komt zo ongeveer tot een kleine wandeling van 11 km, een lange wandeling van 13 km en een fietstocht van 23 km. Zoals steeds worden de grootste verkeersaders vermeden en het landelijke opgezocht, het evenwel steeds bewandel- en fietsbaar houdend.

Het sneukelmenu bestaat ook dit jaar uit een gezond ontbijt, u aangeboden door chiro Amigo’s Pamel. Als tweede gang is er een aperitief met toastjes. De derde gang is verse groentesoep met een sneetje brood. Bij het warm eten kan gekozen worden tussen balletjes in tomatensaus of stoofvlees met frietjes, een fris slaatje en groentjes en het dessert zorgt ook dit jaar voor de afsluiter van het sneukelmenu. Ergens onderweg wordt nog een frisdrankje aangeboden door “Léberg bronnen” en een “Pamels Datje”.

Aan randanimatie ook dit jaar geen gebrek met enkele klassiekers zoals de ballonwedstrijd met mooie prijzen en de schminkstand. Verder is er een optreden van “dansgroep Helicon”. Tenslotte zijn de mensen van de huifkarren ook terug van de partij.

Praktisch kunnen de deelnemers vrij vertrekken tussen 8 u 30 en 11 u 30 en de voorinschrijvingen lopen tot maandag 20 april 2009 (tot 12 u). De verkooppunten zijn zoals steeds: de dienst welzijnstaken van het gemeentehuis; de bibliotheek, OCMW-Roosdaal, dienstencentrum Roosdaal, de Roosdaalse apothekers, krantenwinkels en grootwarenhuizen, vleeswinkel Willem of via www.roosdaal.be . Ook de fietsenhersteller Peter van het gelijknamige bike-center zal terug paraat zijn om eventuele mechanische pech te repareren.

Hou er wel rekening mee dat het aantal inschrijvingen beperkt is tot 1500!!! Dus snel inschrijven is de boodschap.

Tenslotte nog vermelden dat de volledige opbrengst van deze Sneukeltocht integraal ten goede komt aan de Eén-actie Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hoopt men op een recordopbrengst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2009
Willy Appelmans
Francois Muylaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief