ROOSDAAL - Anders trekt met 17 kandidaten naar de stembus

C21

ROOSDAAL - Anders trekt met 17 kandidaten naar de stembus

Roosdaal-anders____02_a
 

Een greep uit de standpunten …

 

Inspraak en openbaarheid van bestuur, een topprioriteit ! 

Elke burger heeft recht op een transparant beleid, de verslagen van de gemeenteraad publiceren op de website van de gemeente zijn een eerste stap. Voor het starten van grote projecten (infrastructuurwerken, sociale initiatieven, wijziging bestemming gronden) willen wij onze inwoners op voorhand informatie geven  door het project toe te lichten in bij voorbeeld een informatiefolder. De burger moet ook uitgenodigd worden om zijn mening hieromtrent kenbaar te maken via de website of een ander medium, het organiseren van informatievergaderingen is bijna een must.  Een politiek onafhankelijke ombudsvrouw/man die makkelijk bereikbaar is om alle vragen door te geven aan de gemeenteraad en achteraf binnen redelijke termijn te beantwoorden  is geen overbodige luxe. 

 

Een ‘warme ’gemeente … waar jong en oud  zich thuis voelen

Roosdaal heeft nood aan een sociaal huis, waar iedereen terecht kan met al zijn vragen over het volledige gamma sociale voorzieningen (van kinderopvang tot mantelzorg, steun voor  anders validen ...).  Jonge gezinnen moeten kunnen rekenen op de lokale kinderopvang en goed onderwijs, ouderen hebben nood aan een vangnet tegen vereenzaming en goed georganiseerde activiteiten, nieuwe inwoners moeten wegwijs raken in onze gemeente. Lessen Nederlands zijn een prioriteit voor een vlotte communicatie en integratie. Zonder vrijwilligers is dit niet te verwezenlijken, Anders wenst dan ook een vrijwilligersnetwerk uit te bouwen om deze doelstellingen te realiseren. 

 

Het landelijk karakter van Roosdaal vrijwaren en zorg dragen voor ons patrimonium 

Elke Vlaming heeft een baksteen in zijn maag, dit mag echter geen excuus zijn om ongebreideld nieuwe verkavelingen uit de grond te stampen zonder oog voor voldoende groen, speelpleintjes, open ruimtes waar de buren mekaar kunnen ontmoeten. Momenteel worden stille wandelwegen, beken, groene ruimtes en zelfs onze waardevolle gebouwen niet onderhouden zoals het hoort. Inzetten op behoud van ons bestaande patrimonium aan openbare gebouwen en ruimtes (kerken, kerkhoven, stille wegen …) is niet voldoende, er moet meer groene ruimte gecreëerd worden waar het aangenaam toeven of wandelen is. 

 

Sportinfrastructuur uitbreiden,  

In- of outdoor sporten is enkel beperkt mogelijk in Roosdaal door gebrek aan de nodige infrastructuur. Hier en daar wordt een kleine aanzet gegeven, maar de nood is veel groter dan men inschat.  Een bevraging van alle sportclubs in Roosdaal moet de start zijn van het uitbouwen van een aangepaste infrastructuur met polyvalente sportterreinen zodat het aanbod kan uitgebreid worden. 

 

Een “duurzame gemeente”

In samenwerking met andere gemeenten in het Pajottenland wil Anders inzetten op het opwekken van “groene energie”, dit is een must om de toekomst van de volgende generaties veilig te stellen. Zich verstoppen en rekenen op anderen om het klimaatprobleem en de energiebevoorrading aan te pakken is geen optie, zoeken naar waardevolle initiatieven in samenwerking met anderen vinden wij noodzakelijk. 

 

Mobiliteit 

Openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft haar plan voor onze regio bekendgemaakt; enkel de as Brussel-Ninove wordt verbeterd door het verhogen van de frequentie  tijdens de spitsuren en het aankopen van nieuwe “propere” bussen. De Lijn heeft geen oog voor het intergemeentelijk vervoer, zij wenst dat de initiatieven hiervoor door de gemeenten genomen worden. Wij pleiten dan ook voor spoedig overleg met de ons omringende gemeenten om het vervoer tussen de gemeentes en naar de stations in onze buurt (vb. Liedekerke) aan te kaarten bij De Lijn. 

 

Meer info:  www.roosdaal-anders.be

 

Kandidatenlijst Roosdaal-Anders

Dirk Evenepoel, Hilde Haelterman, Jo Segers, Paul Verhumst, Ans Appelen, Stefaan De Neef, Marleen Bornauw, Christiaan De Roo, Chris Serlippens, Joris De Smedt, Patricia Verbiest,Tim Hertveldt, Jennifer Zeh, Wim Van Holder, Nancy Baes, Marie-Jeanne Van Den Borre, Gilbert De Poorter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief