ROOSDAAL – Enige gemeente in de regio die geen belasting op elektronische identiteitskaarten heft

C21

ROOSDAAL – Enige gemeente in de regio die geen belasting op elektronische identiteitskaarten heft

Editiepajot_roosdaal_kidsid_repro_ep
Repro EP

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken maakte deze week een overzicht van de gemeentetaksen op de uitreiking van elektronische identiteitskaarten.  Een korte analyse leert ons dat amper 10 gemeenten van Vlaams Brabant geen gemeentetaks heffen. M.a.w. 10 gemeenten hanteren geen verborgen belasting en vragen aan hun burgers geen enkele bijkomende administratieve kost voor de aanmaak van een eID.  Deze gemeenten zijn: Roosdaal, Machelen, Merchtem, Overijse, Steenokkerzeel, Bertem, Bierbeek, Deist, Kortenaken en Lubbeek.  De meeste gemeenten hanteren een taks van 2 à 3 euro per eID. Enkele extreme taksen stijgen tot  5 à 6 euro per eID. 

In de regio Pajottenland is Roosdaal een buitenbeentje.  Roosdaal is de enige gemeente in de ruime regio die deze dienstverlening gratis doet aan zijn inwoners. Jaarlijks worden rond de  2.000 eID’s uitgereikt in Roosdaal.

Het gemeentebestuur van Roosdaal kiest al jaren voor klantvriendelijke dienstverlening.  Dit cijfermateriaal is een onmiskenbare bevestiging van een budgetvriendelijke dienstverlening. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2009
Willy Appelmans
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief