Geen jaarlijkse stickeractie voor Rode Kruis-ROOSDAAL, wel een alternatief

C21

Geen jaarlijkse stickeractie voor Rode Kruis-ROOSDAAL, wel een alternatief

De_vrijwilliers_rode_kruis_jd
 
Stickeractie_van_het_rode_kruis_niet_door

Begin maart dook het coronavirus op in ons land. De impact op ons leven is duidelijk voelbaar. De crisis weegt op onze samenleving. Mensen die werken in de gezondheidszorg hebben hun handen vol en hun inzet in deze moeilijke omstandigheden is bewonderenswaardig.

Maar de zorgsector staat er niet alleen voor. Ook nu kunnen de zorgverleners rekenen op ondersteuning van onze meer dan 13.000 Rode Kruisvrijwilligers. Rode Kruis-Vlaanderen helpt volop mee om het coronavirus te bestrijden.

 

Ook vanuit Rode Kruis-Roosdaal dragen we ons steentje bij in deze strijd. 

  • Sinds 13 maart wordt onze ziekenwagen ingezet voor Covid-transport, om zo de andere ziekenwagendiensten te ondersteunen. Vanaf 19 april gebruiken we ook een extra ziekenwagen van onze collega’s uit Halle om ook in te zetten op niet-dringend vervoer. 
  • Op 20 maart kon je nog bloed komen geven in de Parochiezaal te Kattem. Met voldoende vrijwilligers konden we dit op een veilige manier organiseren.
  • Het paaskamp van ons Jeugd Rode Kruis werd helaas geannuleerd, maar de leiding maakte er een online editie van.
  • We zorgden voor de verdeling van mondmaskers in samenwerking met het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Helaas hebben de maatregelen tegen het virus ook een impact op onze jaarlijkse stickeractie. Al bijna 60 jaar zorgt de opbrengst van onze stickerverkoop voor de nodige financiële middelen, ook in onze Rode Kruisafdeling in Roosdaal. Door jullie steun van de afgelopen jaren konden wij investeren in een nieuwe ziekenwagen, nieuwe interventiekledij, nieuwe AED oefentoestellen om te gebruiken in de opleidingen en zoveel meer.

 

Alle stickers met de stripfiguren Suske en Wiske zijn al gedrukt. Liever dan weggooien, geven we de stickers cadeau.We hebben helaas onvoldoende stickers om iedereen eentje cadeau te geven. Wil je toch nog je sticker bemachtigen, dan kan je die ook nog online kopen! 

Al onze vrijwilligers zetten zich belangeloos in om mensen te helpen. Om dit te kunnen blijven doen hebben we ook jullie steun nodig. Doe een gift en steun de lokale werking van het Rode Kruis.

 

Alle informatie over de stickerverkoop, hoe je een gift kan doen of hoe je online een sticker kan kopen vind je via deze link: https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws/rodekruissticker-2020/

 

Blijf zorg dragen voor jezelf en anderen!

Bedankt voor je steun!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief