Paashaas krijgt fietsverbod langs Ninoofsesteenweg tussen ROOSDAAL en DILBEEK xx

Paashaas krijgt fietsverbod langs Ninoofsesteenweg tussen ROOSDAAL en DILBEEK xx

20210203_211813
 
20201105_162647
 

De Paashaas vertrok deze ochtend uit Ninove en plande om via een tussenstop in Roosdaal, Schepdaal en Dilbeek tegen zondag Brussel te bereiken.
Helaas stoot ie op een fietsverbod langs de N8! 
Er is wel een mooi stukje aangelegd thv Roosdaal, maar blijkbaar zijn er na 40 jaar nog steeds nauwelijks fietspaden te vinden op deze hoofdweg. Een ware schande, het is de meest directe weg. De Paashaas is niet alleen teleurgesteld, ook talrijke mensen die zich een e-fiets of speed bike kochten voelen zich bedot. Dan maar weer een auto aanschaffen zeker? Te gek voor woorden, Vlaanderen wil meer fietsers en dat kan ook soms makkelijker dan gedacht.
Volgens de Fietsersbond Pajottenland zijn er eenvoudige, goedkope en snel uitvoerbare oplossingen, zelfs zonder onteigeningen, zonder natuur in te palmen. Grote delen van de N8 kent nauwelijks file. Op deze plaatsen kan men makkelijk 2 van de 4 rijstroken afstaan aan brede voet- en fietspaden met betonblokken (snel uitgevoerd) of een groene lint als buffer. 
Bij het drukke deel in Dilbeek kan men eventueel opteren voor 1 rijvak per rijrichting, 1 spitsrijvak waardoor er ruimte vrijkomt tvv voet- en fietspaden. Dit spitsrijvak is een dynamisch rijvak waarbij je in de voormiddag groen licht krijgt richting Brussel en in de namiddag omgekeerd (groen licht richting Ninove). Voor de auto wijzigt er dus helemaal niets, voor voetgangers en fietsers een hemel van verschil. Gewoon doen @Lydia Peeters,  de minister die het nu in handen heeft en eindelijk een verschil kan maken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 12 apr 2021
Sam Herremans | 30 mrt 2021

archief