NINOVE / ROOSDAAL - Borstkankerpatiënt en gynaecoloog rijden met Think Pink van Amsterdam naar Brussel

C21

NINOVE / ROOSDAAL - Borstkankerpatiënt en gynaecoloog rijden met Think Pink van Amsterdam naar Brussel

Unknown

Van 9 tot 12 september 2021 rijden Lies Tielemans uit Roosdaal en Geertrui Meganck uit Ninove van Amsterdam naar Brussel op de fiets. Op 4 dagen tijd leggen ze samen met iets meer dan 60 andere dames 400 kilometers af. Think Pink staat in voor de organisatie.

Fietsen om borstkanker te steunen
Bij Lies Tielemans werd in augustus 2020, enkele weken na haar 50ste verjaardag, borstkanker vastgesteld. Geertrui Meganck ‘mocht’ haar dit slechte nieuws brengen. De linkerborst en de klieren werden verwijderd en er volgden bestralingen en een anti-hormonenbehandeling voor 10 jaar.


Lies heeft haar borstkanker altijd heel positief opgevat en voelt zich nu ‘genezen’. Dat ze verkoos om geen preventieve chemo nabehandeling te ondergaan, zal hier wel voor iets tussen zitten.


‘Ik ben heel dankbaar voor het traject dat ik al aflegde. Echt ziek heb ik me nooit gevoeld. Ik besef wel dat heel wat lotgenoten een ander traject ondergaan en daarom wou ik graag iets terugdoen. De fietsrace die Think Pink organiseert, zag ik wel zitten. Trui is niet enkel mijn gynaecoloog, ze behoort ook tot mijn vriendenkring én ze fietst heel goed. Daarom dacht ik onmiddellijk aan haar om samen een team op te richten.’

 

Team Racepinkers
Ze kozen Racepinkers als naam voor hun team. Lies maakte een openbare groep op Facebook aan en zo vertrok de sponsortrein. De groep telt ondertussen meer dan 350 leden. Je kan er de stand van het sponsorbedrag, de voorbereidingen en de vierdaagse vanop de eerste lijn meevolgen. Sinds de start van de groep is er al meer dan 11.000 euro opgehaald. Een enorm bedrag waar ze best al trots op zijn. Meer dan 170 verschillende sponsors deden al een duit in het zakje.

De kracht van sociale media
‘Ik ben altijd al heel open geweest op sociale media. Voel ik me goed, ben ik enthousiast, maak ik iets fijns mee, dan mag iedereen het weten. Maar evengoed wanneer het minder gaat. Toen ik vorig jaar slechte nieuws kreeg, heb ik dit ook gedeeld. Ook hoe ik ermee omging. Honderden reacties kreeg ik. In de weken na de operatie leek ons huis soms een bloemenzaak. ‘Vrienden’ van op Facebook die ik amper kende, deden de moeite om me een kaartje te sturen… Het was overweldigend. Blijkbaar heb ik heel wat anderen kunnen inspireren. Gewoon door wie ik ben. In de Facebookgroep van de Racepinkers deel ik nu foto’s van de voorbereidende ritten, vertel ik wanneer de benen even niet meezitten, deel ik mijn twijfels dat ik die uitdaging wel zal aankunnen, vertel ik wat over mezelf … Een patiënt en een gynaecoloog is een mooi verhaal. Dat bewijst het hoge bedrag dat we al ophaalden.’

 

Inspireren
Lies inspireert ook heel wat lotgenoten. Zij putten kracht uit hoe Lies met haar situatie omgaat. Zo krijgt ze regelmatig een berichtje van iemand die haar laat weten hoeveel zij aan de positieve berichten heeft.


‘Hoe je reageert op slecht nieuws, dat kan niemand voorspellen. Ik schrok zelf van mijn nuchtere en realistische kijk op de situatie. Ik heb dit stapje voor stapje aangepakt en me rechtgehouden aan alle lichtpuntjes die er waren: geen uitzaaiingen, het gezwel was weggenomen door de operatie, geen bijwerkingen van de anti-hormoonpillen … Ik ben veranderd, letterlijk en figuurlijk. Ik ga nu door het leven met een borstprothese, maar dit belemmert mij niet (meer) om te doen wat ik wil doen én ik durf mezelf in de spiegel bekijken. Het leven ziet er anders uit. Ik zie dingen waar ik vroeger geen oog voor had en ben tevreden met wat ik heb. Voor mij is het afgelopen jaar zeker geen zwarte periode uit mijn leven. Eerder een keerpunt, een positief keerpunt.’

 

Sponsoren
Lies en Trui droomden ervan om ThinkPink 10.000 euro te kunnen schenken. En dat is gelukt. Zij weten dat dit bedrag goed besteed wordt en rechtstreeks naar het onderzoek naar borstkanker en naar de begeleiding van borstkankerpatiënten gaat.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief