De Vrieje wandeling in KATTEM werd succesvol

C21

De Vrieje wandeling in KATTEM werd succesvol

Dsc_3174
 
Dsc_3692
 

 De Vrieje wandeling in Kattem van zaterdag 4 september was een groot succes. Een dikke merci aan de 380 moedige wandelaars die het pittig parcours afwandelden en geen zwerfvuil achterlieten. De jongste deelnemer was 6 maanden, de oudste 81 jaar!

Onder het toeziend oog van veiligheidsverantwoordelijke Erik Brion verzekerden

twee lokale corona-champetters en verpleegsters van het tijdelijk Kattems Vaksinautie centrum  een “coronaproof  wandeling”. “Op die manier proberen we corona op een ludieke manier te benaderen, maar houden we de mensen toch ook attent” knipoogt Erik.

“Ook de groendienst van de gemeente Roosdaal verdient een dikke pluim” zegt Ronny Geeroms. “Zij zorgden ervoor dat het parcours er picobello bij lag”!

De halte in de pop-up zomerbar van Sportkampen Roosdaal en Exclusive Renting met 7 springkastelen maakte het voor de kinderen een onvergetelijke dag.

Maar zoals steeds werd er ook stevig gesmuld langs het parcours. Kattemse bokkenpoten van Glennies Desserts, de Pajotse Elstar appels van Luc en Lea Billens-Van Laer uit Gooik, de lekkere ijsjes van Icy-Licious zorgden onderweg voor de nodige versterking.

De passage door het Hof te Kattem was een voltreffer. “Ons bedrijf en Kattem zijn onlosmakelijk aan elkaar verankerd zegt Pieter Van Wilderode”. “We vinden het heel belangrijk om met het dorp en de inwoners verbonden te blijven.”. Pieter en vader Eric waren dan ook zeer trots om wat uitleg te geven over de omschakeling naar het biologisch kweken van varkens en hun nieuwe grote aardappelhangar waar ze tot 1.000.000 kg aardappelen kunnen bewaren. De kinderen keken vol bewondering naar het uitgebreide machinepark. 

De wandeling eindigde op het dorpsplein naast de parochiezaal waar de hongerige deelnemers en hun supporters zich versterkten met een witte of zwarte pens, zoals ze vroeger werd gemaakt, maar nu nog altijd smaken.

De fanfare de Verbroedering, die repeteren in de parochiezaal van Kattem, en Geert Baevegems – Kattemenaar in hart en nieren – zorgden er met plezante liedjes voor de kers op een heerlijke Kattemse dag!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 nov 2021

archief