Gemeente ROOSDAAL verdeelt gratis reflecterend huisnummers

C21

Gemeente ROOSDAAL verdeelt gratis reflecterend huisnummers

Roosdaal_2018

Sommige huizen hebben geen huisnummer of soms zijn ze niet goed zichtbaar van op de openbare weg vooral ’s nachts of bij slecht weer. Nochtans is een goed leesbaar huisnummer bij dringende interventies belangrijk. Het gemeentebestuur van Roosdaal wil hier iets aan doen en biedt daarom een gratis reflecterend huisnummer aan.  

 

Aan beter leesbare huisnummers kunnen we samen iets doen. Als burger laat je het gemeentebestuur weten of je een reflecterend huisnummer op een goed zichtbare plaats wil bevestigen, het gemeentebestuur bezorgt je daarna een gratis exemplaar. De hulpverleners zullen je dankbaar zijn. Want bij een noodgeval telt elke seconde. Ook andere diensten en mensen rekenen op een goede zichtbaarheid van je huisnummer. Denk bijvoorbeeld aan de postbode of de pakjesdienst, een vervangend huisarts of de poetshulp…

 

Een reflecterend huisnummer bekomen

Het gemeentebestuur kiest ervoor geen duizenden cijfers en letters aan te kopen. “Om logistieke en kostenefficiënte redenen schrijft de burger zich in om een gratis reflecterend huisnummer te krijgen. Op die manier krijgen we een goed zicht op de te bestellen nummers voor inwoners die bereid zijn zo’n huisnummer te bevestigen.” zegt Wim Goossens, burgemeester van Roosdaal.  

 

Nadat de inschrijftermijn is verlopen, plaatst het gemeentebestuur van Roosdaal de bestelling van reflecterende nummers. “Van zodra de nummers in ons bezit zijn, worden deze bezorgd en kan het reflecterend huisnummer reglementair ophangen worden. Bij het reflecterend huisnummer zullen richtlijnen zitten om deze op de juiste manier op te hangen” 

 

Meergezinswoningen

Meergezinswoningen hebben meestal niet alleen een hoofdcijfer, maar ook een busnummer per wooneenheid (bijvoorbeeld 33 bus 1). “Wie in een meergezinswoning woont, mag uiteraard ook laten weten dat hij of zij een reflecterend huisnummer wil. Er zal enkel een hoofdcijfer voorzien worden. Dit zullen we bezorgen aan de bewoners van het gebouw die het exemplaar heeft aangevraagd.” geeft Wim Goossens, burgemeester van Roosdaal nog mee.  

 

Inschrijven

Inschrijven voor het reflecterend huisnummer kan via www.roosdaal.be/nieuwhuisnummer.  

Lukt het online niet om het formulier in te vullen? Aan het loket van dienst Burgerzaken (Brusselstraat 15) en bij het OCMW (Kerkstraat 4) kan een papieren inschrijvingsformulier worden bekomen. 

 

Een antwoord op heel wat vragen is te vinden op www.roosdaal.be/reflecterendhuisnummer. Het antwoord niet gevonden? Stel uw vraag via burgerzaken@roosdaal.be of 054 89 13 22.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief