Voorrang voor mensen met lokale binding bij toekenning Vlabinvest-woningen

C21

Voorrang voor mensen met lokale binding bij toekenning Vlabinvest-woningen

Dsc_0502_1
labinvest zorgt voor betaalbaar wonen in de eigen regio. Hier een foto van een recent project in Roosdaal.
 

Een betaalbare en kwaliteitsvolle woning vinden, wordt steeds moeilijker. Dat geldt zeker voor de Vlaamse rand. Daarom keurde de provincieraad van Vlaams-Brabant vanmiddag een aanpassing goed van het provinciaal reglement van Vlabinvest. Voortaan wordt lokale binding nog beter verankerd bij de toekenning van Vlabinvest-woningen. 

Vlabinvest zorgt voor betaalbaar wonen met een sociaal karakter in de Vlaamse Rand.
Tot vorig jaar werden in totaal 1.426 woongelegenheden, 1 commerciële ruimte en 14 kavels gerealiseerd in samenwerking met Vlabinvest. Het agentschap beschikt momenteel over een grondvoorraad van zo’n 17 ha op 22 plaatsen.Het provinciaal reglement over woonprojecten met sociaal karakter, gefinancierd door Vlabinvest APB, bepaalt de voorwaarden waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Vlabinvest-woning.

“De goedgekeurde aanpassing zorgt ervoor dat de voorrangsregels voor lokale binding, die gemeenten toepassen voor sociale woningen, nu ook uitgebreid worden naar Vlabinvest-woningen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlabinvest en wonen.

Kandidaten voor deze woningen die een sterke maatschappelijke, economische of socio-culturele binding hebben met de regio krijgen absolute voorrang. Voorbeelden van lokale binding zijn er wonen sinds de geboorte of er 10 jaar gewoond te hebben, kinderen hebben die in de regio naar school gaan of lid zijn van een vereniging.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief