Projecteer jouw Boodschap aan de Overkant in het ROOSDAALse straatbeeld

C21

Projecteer jouw Boodschap aan de Overkant in het ROOSDAALse straatbeeld

Image1
 

Op 1 november herdenken we, meer dan ooit, alle mensen van wie we afscheid moesten nemen. Het lokaal bestuur van Roosdaal wil tonen dat ze haar inwoners niet vergeet en zet in samenwerking met vzw Reveil het hartverwarmende project “Boodschappen aan de Overkant” op.

 

“De gemeente Roosdaal wil haar inwoners een hart onder de riem steken bij het verlies van een dierbare. In het project Boodschap naar de Overkant kunnen alle inwoners van Roosdaal een boodschap sturen als antwoord op de vraag: ‘Wat zou je sturen als je nog 1 sm-mis-je kon zenden naar een overleden geliefde?’” geeft schepen Johan Van Lierde (CD&V) aan. 

 

Je laat jouw boodschap voor iemand die je mist achter via  https://www.boodschapaandeoverkant.org/home.  De inzendingen worden in de week van 25 tot 31 oktober 2021 elke dag in realtime geprojecteerd op de Sint-Gaugericuskerk van Pamel vanaf zonsondergang. 

 

“Met deze actie willen we afscheid nemen en rouwen bespreekbaarder maken.”  vertelt schepen Johan Van Lierde (CD&V). "Veel mensen weten niet hoe je moet omgaan met iemand die iemand verloor. We willen laten weten dat het oké is om je even niet oké te voelen. De eerste en belangrijkste stap in een gezond rouwproces is om te weten dat je mag rouwen", gaat Pieter Deknudt van vzw Reveil verder. 

 

Gedichten in het straatbeeld

“Tijdens de coronapandemie lanceerden we een gedichtenwedstrijd. Inwoners van Roosdaal konden een gedicht inzenden dat hun gevoelens en emoties weergaf tijdens deze moeilijke periode.” laat schepen An Van den Siegel (CD&V) weten. “We ontvingen prachtige, ontroerende en pakkende gedichten. De winnende gedichten projecteren we ook in de week van 25 tot 31 oktober 2021 op de Sint-Gaugericuskerk van Pamel.” 

 

Verhalenbank

In de bibliotheek van Roosdaal wordt tijdens deze dagen een stil hoekje voorzien waar iedereen in alle rust een verhaal of anekdote kan neerpennen over zijn of haar overledene in ‘de Verhalenbank’.

 

Mensen die graag meer willen weten over rouw en/of rouwverwerking, kunnen in de bibliotheek in Roosdaal hierover boeken inkijken en/of ontlenen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 nov 2021

archief