Sportspurt: nieuwe sportinfrastructuur op 6 locaties in Vlaams-Brabant

C21 Css

Sportspurt: nieuwe sportinfrastructuur op 6 locaties in Vlaams-Brabant

Schermafbeelding_2021-12-17_om_14
 

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent na een tweede oproep dit jaar € 2,4 miljoen toe aan 6 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over de provincie Vlaams-Brabant. Jaarlijks zullen duizenden sportende Vlamingen in totaal nieuwe en moderne sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen. “Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

 

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur, zoals bijvoorbeeld de aanleg van beachterreinen of de aankoop van sportkoffers, dat zijn mobiele koffers gevuld met innovatieve en traditionele sportmaterialen. Daarnaast gaan deze middelen ook naar topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur dicht bij huis. Dankzij extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep.

 

Via een eerste oproep in het voorjaar konden reeds 6 Vlaams-Brabantse projecten met de steun van Vlaanderen uit de startblokken schieten. “Nu investeert Vlaanderen € 2,4 miljoen in nog eens 6 projecten voor bovenlokale sportinfrastructuur in de provincie Vlaams-Brabant”, zegt Weyts. “Ik wil zoveel mogelijk Vlamingen aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Hoe kan dit beter door hen dicht bij huis kwaliteitsvolle sportinfrastructuur aan te bieden?”

 

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Deze Vlaamse impulsen maken een investering van minstens zoveel extra miljoenen mogelijk in de renovatie of nieuwbouw van sportinfrastructuur. De projecten zijn heel uiteenlopend en gaan van de uitbouw van een vrijetijdssite met een nieuwe sporthal tot verschillende uitbreidingen van het sport- en jeugdcomplex in Hoeilaart.

 

Overzicht investering bovenlokale sportinfrastructuur provincie Vlaams-Brabant

 

Project

Stad/Gemeente

Vlaams investeringsbedrag

Vrijetijdssite Keperenberg

Itterbeek

€ 923.750,00

Hippisch centrum Prova

Zoutleeuw

€ 255.260,83 

Uitbreiding sport- en jeugdcomplex Koldam met voetbal-, tennis- en padelinfrastructuur

Hoeilaart

€ 375.458,78

Uitbreiding sport- en jeugdcomplex Koldam met een gymhal

Hoeilaart

€ 212.189,79

Petanquehal

Kortenberg

€ 339.962,64 

 

Belleheide

Roosdaal

€ 291.792,90 

 

 

 

 

Totaal: 6 projecten

 

€ 2.398.414,94

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 mei 2022
Sam Herremans | 27 apr 2022
Sam Herremans | 19 apr 2022

archief