Peerenbosch Feest lokte ruim 4000 bezoekers naar ROOSDAAL

C21

Peerenbosch Feest lokte ruim 4000 bezoekers naar ROOSDAAL

Mvds_1
 

Zo’n 4.000 mensen zakten zondag 26 mei 2024 af naar Peerenbosch Feest! Het was een schot in de roos. De mensen lieten zich niet afschrikken door een hevige regenbui en bleven genieten van het feestgebeuren en de Markt van de Smaak.

Sneukeltocht
De dag startte met de traditionele Sneukeltocht. In de vroege ochtend kwamen meer dan 1.200 mensen langs om een wandel- of fietsparcours doorheen Roosdaal te volgen.
Radio Rand startte om 10u met een live uitzending op de site. Streekartiest Urbanus beet de spits af die geïnterviewd werd door Kris Baert. Nadien volgende een heuse marathonuitzending met tal van interviews.
 
Markt van de Smaak
De Markt van de Smaak – dat 2 jaar gelden neer strak te Lennik – werd traditioneel geopend door de voorzitter en gedeputeerde van Straffe Streek. Zo’n 30 kraampjes verkochten tussen 12u en 19u hun Vlaams-Brabantse Streekproducten. Met succes, want sommige standhouders reden leeg naar huis.
 
20 jaar Pajottenland+
Voor de 20ste verjaardag van Pajottenland+ kon een event niet ontbreken daarom verschenen heel wat (streek)artiesten op het podium. Net na Nicky Jones begon het fel te regenen waardoor de organisatie een half uur het feestgebeuren stal lag. Nadien verscheen Roosdaalnaar Jens op de bühne waardoor het meteen weer opklaarde. Een halfuurtje gemis werd vakkundig gecompenseerd met een extra half uurtje DJ Return die er uiteindelijk om 19u30 de stekker uit trok.
“We mogen blij zijn dat de mensen niet wegliepen en even schuil hielden in de catacomben van Peerenbosch,” vertelt organisator Robrecht Geeroms, “Het plein stond tijdens het optreden van Sam Gooris volledig vol. We zijn dankbaar dat de gemeente, de provincie en de menige vrijwilligers aanwezig waren om van de eerste editie ‘Peerenbosch Feest’ een succesverhaal te schrijven. Misschien komen we nog eens terug… alleszins binnen 5 jaar vieren we onze 25ste verjaardag… dat zal er terug ‘boenk op’ moeten zijn.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief