SINT-PIETERS-LEEUW heeft nood aan woningen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW heeft nood aan woningen

Plan_wilderveld
Repro © Felix Merckx
 

Voor de wijk Wilderveld in Sint-Pieters-Leeuw werd een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUPà opgesteld. Dit plan lokte heel veel reacties uit bij de omwonenden. Zij zeggen dat zij vanuit de gemeente Sint-Pieters-Leeuw geen gehoor krijgen voor hun grieven. (zie Protest tegen RUP Wilderveld groeit).

Over deze plannen gingen wij ons licht opsteken bij schepen van Ruimtelijke planning en Stedebouw Martin Schoukens (CD&V)
 
Volgens de schepen doet Sint-Pieters-Leeuw niets anders dan de visie opvolgen die staat in het structuurplan Vlaanderen en dat is de open plekken te dichten en met zorg omgaan voor wat betreft de bouwzones
 
Martin Schoukens: “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op een zo klein mogelijk oppervlakte te zetten om zo zuinig mogelijk om te springen met de grond”
Hij bevestigde dat er op een oppervlakte van ongeveer 15 ha er plaats is voor 667 woningen, maar het nu al vaststaat dat deze niet allemaal zullen gebouwd worden. Er zullen geen onteigeningen gebeuren. Naast de woningen is er ook nog plaats voor groen en speelmogelijkheid voor de jeugd
 
Het grootste protest komt van inwoners uit de Esdoornlaan, Generaal Lemanstraat, Platanenlaan en Notelarenlaan. Zij hebben het actiecomité 'Wilderveld verstikt' opgericht.
Schepen Schoukens: “Hier komen 10 eengezinswoningen en 26 meergezinswoningen (één blok van 11, één blok van 9 en één blok van 6 woningen). Het zijn zeker geen appartementsblokken zoals het actiecomité zegt, maar woningen met drie lagen. Woningen zoals er nu ook staan in deze omgeving. Wat het daar gelegen voetbalveld betreft, dat gaat verdwijnen ja, maar er komt een nieuw plein in Zuun. Dat voetbalveld is nu niet openbaar, waar wel voorbehouden voor de jeugdploegen van Zuun. Alle gronden liggen in woongebied en bestaan vooral uit hovingen. De eigenaars moeten zien overeen te komen om de gronden gezamenlijk te verkopen”
 
De provincie Vlaams-Brabant heeft geen enkele opmerking gemaakt over het plan.
 
Aangroei
Volgens de schepen is er in Sint-Pieters-Leeuw nood aan woningen.
Martin Schoukens: “De komende tien jaar gaat onze bevolking toenemen. Onze taak is te zorgen dat er een aanbod aan woningen is voor deze aangroei. Het groot probleem in Leeuw is nu al dat de jongeren er wegtrekken omdat er geen aanbod aan woningen is”.
 
Aan de plannen van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan kan men niets meer veranderen, wel aan de voorschriften.
De 444 bezwaarschriften moeten nu behandeld worden door de GECORO. Daarna komen ze naar de gemeenteraad waar een beslissing dient genomen te worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2010
Felix Merckx
Repro Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief