SINT-PIETERS-LEEUW - Authenticiteitslabel voor Le Jambon Royale Belge

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Authenticiteitslabel voor Le Jambon Royale Belge

Editiepajot_halle_jambon_belge_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Alain Verhoeven, zaakvoerder van Le Jambon Royal Belge uit Sint-Pieters-Leeuw ontving het Unizo authenticiteitslabel voor ambachten ‘Handmade in Belgium’.

De consument zoekt meer en meer naar authentieke, handgemaakte producten. Maar vandaag weet de consument niet altijd meer wat hij koopt. Daarenboven zijn begrippen zoals ‘ambachtelijk’ en ‘artisanaal’ zijn in ons land niet wettelijk beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk noemen’. Daarom creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (kortweg HIB).
 
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Zo krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.
 
Le Jambon Royale Belge is een een familiale ambachtelijke vleeswarenfabrikant, gespecialiseerd in ambachtelijke en traditionele kookhammen, kwalitatieve rook- en zoutwaren met als topper de gerookte rundfilet, kookworsten van beenhouwerskwaliteit.
 
Het bedrijf ontstond in in 1922 naast de slachthuizen van Anderlecht en het was Theo Buelens die er de eerste hammen rookte. In 1937 trekt het bedrijf charcutier Roger Dewulf aan. Na het overlijden van stichter Theo Buelens schenken diens erfgenamen bij wijze van erkenning voor vakmanschap en bewezen diensten zowel de bedrijfsnaam als het toenmalige logo aan Roger Dewulf . Deze begint in 1955  samen met zijn echtgenote,  een eigen vleeswarenbedrijf in Sint-Pieters-Leeuw. Dank zij de inzet van de dochter en schoonzoon René Verhoeven breidt de firma tussen 1960 en 1980 verder uit en legt ze zich toe op een eigen specialiteit: de ambachtelijke kookham. In 1982 treedt de derde generatie aan met Rina en Alain Verhoeven en wordt het gamma van de zouterijwaren met Antwerps rundsfilet als koploper, nog verder uitgebouwd. In 1992 wordt aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw een gloednieuw EEG-vleeswarenbedrijf ingehuldigd.
 
Het bedrijf telt momenteel vier werknemers. Het grote probleem is echter personen vinden die de hespen kunnen opbinden. Vroeger waren er vier in het bedrijf en nu nog twee.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief