Controle op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in LEEUW

C21

Controle op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in LEEUW

Logo_leeuw_

Vanaf deze week zal er in Sint-Pieters-Leeuw een campagne worden opgestart, waarbij intensiever gecontroleerd zal worden op het correct gebruik van de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. 

Jan Desmeth, Schepen van mobiliteit: "Het gebruik door mensen, die echt geen recht hebben op deze parkeerplaatsen, is een groot probleem. Enerzijds vindt wie er wel recht op heeft, geen plaats meer door het asociale gedrag van de andere. Anderzijds verhoogt het onterecht de vraag om meer van dergelijke plaatsen in te richten en ook dat is niet de bedoeling. Daarom willen we intensiever controleren zodat de plaatsen die er zijn, effectief gebruikt kunnen worden door de mensen die het nodig hebben."

Wat wordt gecontroleerd?

Enerzijds wordt er nagegaan of de kaart niet vervallen is en of de persoon gelinkt aan de kaart nog steeds staat ingeschreven in het bevolkingsregister. Anderzijds zal er worden nagegaan of de persoon die gelinkt is aan de kaart ook effectief aanwezig is bij het in- of uitstappen. De kaart is immers altijd gelinkt aan de persoon en nooit aan een voertuig.

Lucien Wauters, schepen van welzijn: 'Het welzijn van onze inwoners en in het bijzonder personen met mobiliteitsproblemen ligt ons nauw aan het hart. Verspreid over de gemeente Sint Pieters leeuw hebben we 114 parkeerplaatsen voor personen die beschikken over een niet vervallen Europese parkeerkaart. Wij vragen iedereen om solidair te zijn en deze parkeerplaatsen vrij te houden. Oneigenlijk gebruik kan niet getolereerd worden. Neem mijn plaats staat immers gelijk met neem mijn handicap.'

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief