SINT-PIETERS-LEEUW – Wielervolksfeest met de start van de 5de rit Binckbank Tour op vrijdag 17 augustus 2018

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Wielervolksfeest met de start van de 5de rit Binckbank Tour op vrijdag 17 augustus 2018

Dsc_3182_01__large_
 
Dsc_3207_01_01__large_
 
Dsc_3168_01__large_
 
Dsc_3197_01__large_
 

Na het succes van de ritstart (2015) en de aankomst (2016) van de Eneco Tour ( bracht meer dan 5000 wielerfans op de been) maakt Sint-Pieters-Leeuw zich opnieuw klaar voor een groot feest voor wielrennersfans.

Op vrijdag 17 augustus is Sint-Pieters-Leeuw de vertrekplaats van de vijfde rit in de Binckbank Tour, een rit in lijn van Sint-Pieters-Leeuw naar Lanaken over een afstand van 208,4 km. Vandaag kwamen de organisators samen met hun ambassadeur wielerlegende Eddy Planckaert wat toelichtingen geven over het verloop van de start van deze 5de rit.

Er werd symbolisch een startlijn gespoten, en er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de trofee voor de eindwinnaar van de Binckbank Tour te aanschouwen.

De Binckbank Tour 2018 start op maandag 13 augustus in Herenveen (Nederland) en finisht op zondag 19 augustus op de Muur van Geraardsbergen.

Het parcour biedt de vertrouwde mix van sprinterskansen, heuveletappes en een individuele tijdrit. De chronorace is dit jaar 13 kilometer lang en vindt plaats in Venray.

De Binckbank Tour is de enige meerdaagse World Tour-race van de lage landen en begint twee weken na de finish van de Tour de France.

Het “Start evenement in Sint-Pieters-Leeuw: speelt zich volledig af in en rond het gemeentehuis.

Wielerfans kunnen de bussen van de renners verwelkomen vanaf 09u00, in de Nieuwenhovenlaan waar het materiaal wordt klaargemaakt en de renners al lichtjes opwarmen.

Programma:

  • Vanaf 07 uur wordt het centrum van Leeuw afgesloten. Het centrum is bijgevolg niet meer bereikbaar met de wagen.

  • De presentatie van de renners met een kort interview start om 10u20 op het podium achteraan de parking van het gemeentehuis.

  • Het officieuze startschot wordt gegeven om 11u25 op de Pastorijstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

  • De officiële start 'wordt gevlagd' op de Pepingsesteenweg ter hoogte van huisnummer 186.

  • Plaatselijke ronde van +/- 18 km met tussensprint op de Brusselbaan ter hoogte van huisnummer 524, ongeveer 300 meter voor het rondpunt aan het gemeentehuis.

De bezoekers kunnen gebruik maken van de volgende pendeldiensten;

  • Vanuit Vlezenbeek naar centrum Sint-Pieters-Leeuw:

  • -parking Merselborre, Schaliestraat.

  • -parking op de Vlezenbeeklaan, kruising met Zyepestraat.

  • -parking dorp 8

Pendeldienst van 9 uur tot 11 uur en terug vanaf 12u15 tot 14u00.

  • Van op de parking Makro, Bergensesteenweg 427 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

  • Warenhuis Makro stelt parkeerplaatsen ter beschikking, grenzend aan de Bergensesteenweg, links van de rijrichting.

Pendeldienst vanaf 09u00 tot 11u00 en terug vanaf 12u15 tot 14u00.

Kom met de fiets en maak gebruik van de fietsstalling op de parking achter de tekenschool, er zal toezicht worden gehouden aan de fietsstalling. Let op: het gebruik van een fietsslot is verplicht.

Op de parking van het gemeentehuis wordt een supportersdorp ingericht. Bezoekers kunnen genieten van een drankje en een hapje en de renners van dichtbij begroeten.

Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die hinder zullen ondervinden door het parkeerverbod langs het parcours worden hiervan op de hoogte gebracht via een bewonersbrief,

Alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw ontvangen een brochure in de brievenbus met alle praktische info over dit wielerevenement.

Omdat de Binckibank Tour de nodige drukte met zich zal meebrengen en het centrum al vroeg op de dag verkeersvrij wordt gemaakt is het gemeentehuis uitzonderlijk gesloten op vrijdag 17 augustus. Het recyclagepark zal op vrijdag 17 augustus pas open zijn om 13u00.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief