SINT-PIETERS-LEEUW - StraPatZen het Avignon van het Pajottenland

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - StraPatZen het Avignon van het Pajottenland

Dsc_6149_01_01__large_
 

Het straattheaterfestival StraPatZen is inmiddels gekend in de hele streek. StraPatZen brengt jaarlijks het eerste weekend van augustus straattheater uit binnen- en buitenland naar de dorpskern van Sint-Pieters-Leeuw en Wambeek. Dé gezinsactiviteit bij uitstek!

Sint-Pieters-Leeuw is inmiddels toe aan haar zevende editie. Het deelnemersaantal stijgt jaarlijks en het gemeentebestuur tracht elke keer opnieuw de organisatie te optimaliseren. Daarom worden er dit jaar 2 nieuwe locaties in gebruik genomen, de binnentuin van Landhuis Deviron en de recent aangelegde parking achter de kunstacademie behoren dit jaar tot een van de speellocaties. De gekende locaties zoals het Colomapark, de Wipweide, de Don Boscospeelplaats en de locaties rond de Rink blijven behouden.

Net zoals enkele jaren geleden zal gepeild worden naar de mening en suggesties van de bezoekers. Geen saaie enquête, maar een levendig Gastenb(r)oek zal u uitnodigen uw mening te delen met de organisatie en andere bezoekers.

Bart Keymolen, schepen voor Jeugd: “Jaar na jaar mogen we op onze StraPatZen steeds meer bezoekers verwelkomen. Dit bewijst dat onze samenwerking met Wambeek werkt. Door die samenwerking slagen we er elk jaar in om een topaffiche te kunnen aanbieden voor jong en minder jong. Er is niets mooier dan mensen samen te zien genieten van een leuk dagje uit!“

Jan Desmeth, schepen voor Cultuur: “Stilaan worden we het Avignon van het Pajottenland en de Zennevallei. We zijn daar wel wat fier op. Deze investering is zeer goed besteed geld en zorgt voor de versterking van het o zo noodzakelijke sociale weefsel.”

StraPatZen besteedt extra aandacht aan de jonge gezinnen en voorziet een babycorner op de parking achter de bibliotheek waar gebruik gemaakt kan worden van een verluiertafel en microgolf.

Niemand hoeft dorst of honger te lijden, want een 15-tal foodtrucks zullen bezoekers op culinair vlak betoveren.

De organisatie zal dit jaar Facebook inzetten om bezoekers te informeren over wijzigingen in het programma, verloren voorwerpen en dergelijke.

Maar de organisatie houdt ook vast aan tradities. Ook deze editie werd er opnieuw een heel gevarieerd programma samengesteld: info op www.strapatzen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief