SINT-PIETERS-LEEUW - Kermis Oudenaken: een feest voor jong en oud

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kermis Oudenaken: een feest voor jong en oud

Img_0231
 
Affiche_oudenaken_2018
 
Flyer_oudenaken_kinderfuif_2018
 

In het anders zo rustige Oudenaken is het komend weekend opnieuw een drukte van jewelste. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus vindt er de jaarlijkse Kermis plaats, goed voor twee dagen plezier voor jong en oud. Ook tijdens deze editie bouwt de organisatie verder op de traditionele ingrediënten: aangename muziek, veel animatie, frisse bieren en cocktails, lekker eten, leuke babbels en veel gezelligheid.  

 

Naar jaarlijkse gewoonte moeten de aardappelen in de loodsen van de familie Lemaire gedurende twee dagen plaats ruimen voor tal van festiviteiten. Op zaterdag 4 augustus is de ene loods volledig afgestemd op kinderen en hun ouders. Om 18 uur start de kinderfuif met heel wat kinderanimatie zoals een discospringkasteel, spelletjes, een schminkstand, enz. De ouders kunnen intussen genieten van onze speciale bieren of cocktails en later op de avond een dansje wagen. Er zijn ook frietjes en hamburgers te verkrijgen. De muzikale omkadering wordt verzorgd door DJ’s Tom en Olivier van het Orakel.

 

 “Het is al het vijfde jaar op rij dat dit praat- en danscafé op de affiche staat. Een dorpsfeest is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats waar leuke babbels met vrienden, buren en familie centraal moeten staan en dat allemaal in een aangenaam kader. Daar willen wij volop op inspelen”, zegt Johan Pint van rijvereniging De Leeuwse Ridders dat de feesten in Oudenaken organiseert. In de tweede hangaar kan het jonge volkje vanaf 22 uur terecht voor een stevige fuif met DJ Mike Summer. Zoals altijd is de toegang gratis.

 

Bij het ochtendkrieken worden vier varkens op het spit gestoken. Zij moeten immers een tiental uur draaien vooraleer ze klaar zijn om te verorberen. Vanaf 17 uur is het zover: dan kan iedereen smullen van een lekker stukje varken aan ‘t spit. “Maar we starten al eerder met een fiets- en autozoektocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Inschrijven kan vanaf 14 uur. Het is een unieke gelegenheid om tal van idyllische plaatsjes in het Pajottenland te ontdekken en tegelijk een goed doel te ondersteunen”, aldus de organisatie. 

 

De hele namiddag wordt de Jan Vandersteenstraat voor alle verkeer afgesloten en kunnen kinderen er naar hartenlust ravotten. “We voorzien twee springkastelen, een groot strokasteel, tal van spelletjes, een schminkstand en een huifkar die met jong en oud een tochtje door Oudenaken maakt”, vertelt Johan Pint. “En om 15 uur staan onze pony’s paraat om de kinderen te trakteren op een ritje op hun rug. Allemaal gratis!” 

 

Eindigen doen ze zondagavond in Oudenaken met een ‘typische Oudenaakse afsluiter’. “Wie er de vorige jaren bij was, weet wat we hiermee bedoelen. De anderen zijn meer dan welkom om te komen ontdekken wat dit inhoudt”, klinkt het nog. 

 

De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 20-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit. Elke vier jaar richt de club ook een ruitertornooi in waaraan een 500-tal paarden deelnemen. De volgende editie is voorzien voor 2020.

 

Meer informatie: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief