SINT-PIETERS-LEEUW – Nederloovrienden schenken kunstwerk aan de gemeente

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Nederloovrienden schenken kunstwerk aan de gemeente

Dsc_1301_01__large_
 
Dsc_1298_01__large_
 
Dsc_1289_01__large_
 

 De voormalige leden van de feitelijke vereniging 'Vrienden van Nederloo' schonken de gemeente het kunstwerk 'Vessel Virgins'. De vereniging is reeds sinds 1991 in ontbinding en vele bestuursleden en drijvende krachten achter de kunstkring zijn reeds ontvallen. Eric Dewever is de enige overlevende. Eric contacteerde het gemeentebestuur en sprak de wens uit dat de som geld die de vereniging nog op de rekening had staan zou besteed worden voor de aankoop van een mooi kunstwerk. Een kunstwerk dat nadien voor altijd prominent aanwezig zou zijn op een publieke plaats om zo de herinnering aan de kunstkring levendig te houden.

Aan de artistiek directeur van het Felixart Museum, Sergio Servellòn, werd gevraagd om te bemiddelen en op zoek te gaan naar een geschikt kunstwerk. De keuze viel op een prachtig wandtapijt 'Vessel Virgins' van Nick Andrews.

Nick Andrews is geboren in Londen maar woont al een paar jaar in België. Hij is bekend vanwege zijn samenwerking met muzikanten als Dez Mona en schrijvers als Jeroen Olyslaegers. Andrews is een virtuoze tekenaar. Zijn schilderijen zitten altijd vol leven en opwindende kleuren. Kenmerken die ook terug te vinden zijn in het kunstwerk ' Vessel Virgin'.

De gemeenteraad keurde zowel de schenking goed als de financiering van het ontbrekende saldo van 3.122.50 euro goed. De waarde van het kunstwerk bedraagt 19.000 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief