Sint-Pieters-LEEUW start met twee proefprojecten rond “Street Art”

C21

Sint-Pieters-LEEUW start met twee proefprojecten rond “Street Art”

Aankondiging-proefprojecten-street-art
 

Tegen uiterlijk het einde van de grote vakantie zal de gemeente Sint-Pieters-Leeuw op twee locaties het straatbeeld opfleuren met “Street Art”. De opdracht werd einde 2021 gegeven aan de firma Treepack om rond een vooraf opgegeven thema een ontwerp uit te werken. Treepack stelde de kunstenaars aan, CC Coloma zorgde voor de coördinatie en stelde de gekozen gevels voor aan het college van burgemeester en schepenen. De gekozen thema’s zijn duurzaamheid, mobiliteit en toekomst.

Jan Desmeth, burgemeester en tevens bevoegd voor Cultuur: “We kozen als proefproject voor één locatie in Negenmanneke en één locatie in Ruisbroek. Nadien kunnen we evalueren en bekijken of we nog een stapje verder gaan.” 

 

In Negenmanneke werd gekozen voor de gevel van de Sint-Stevensschool. Het schoolbestuur zelf was enthousiast en gaf haar goedkeuring. 2 kunstenaars maakten hier een ontwerp. De leerkrachten en leerlingen van de school konden via een enquête hun voorkeur doorgeven. Zo werd het ontwerp van Toon Van Ishoven gekozen dat tegen de muur zal geschilderd worden.

 

In Ruisbroek werd gekozen voor een private gevel op de hoek van de Karel Gilsonstraat en de Kerkstraat. De eigenaar gaf eveneens haar goedkeuring.

 

Er wordt nog niet verklapt welk kunstwerk er exact zal komen. Hou de twee locaties de komende weken in het oog en laat gerust weten wat jullie ervan vinden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief