Leefomgeving Schockaertstraat in LEEUW verbeteren

C21

Leefomgeving Schockaertstraat in LEEUW verbeteren

Schermafbeelding_2022-11-25_om_20
 

In de Schockaertstraat zijn zowel woningen als bedrijven gevestigd. Jammer genoeg maken deze bedrijven te weinig gebruik van hun eigen terrein voor het parkeren van grote voertuigen en voor het laden en lossen. Dit zorgt wekelijks voor onveilige situaties en maakt de omgeving onaangenaam.

Jan Desmeth, burgemeester: “Het is aangewezen dat vrachtwagens laden en lossen op het eigen terrein van het bedrijf. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Dagelijks gebruiken deze vrachtwagens het voetpad om manoeuvres uit te voeren of blijven ze er op staan. Bovendien laden en lossen sommige vrachtwagens op straat, waardoor zij de in- en uitgang van woningen blokkeren. Deze toestanden zijn ontoelaatbaar.”

Daarom werden onlangs houten paaltjes geplaatst om voetgangers te beschermen en te verhinderen dat de vrachtwagens gebruik maken van het voetpad.

Er komt nu ook een parkeerverbod van 3 à 4 meter langsheen de ingangen van de bedrijven zodanig dat de vrachtwagens draaibewegingen kunnen maken zonder het voetpad te gebruiken.

We voorzien eveneens een ruimte voor de vrachtwagens van +- 22 meter ter hoogte van huisnummer 59 zodat ze, enkel op die plaats, de mogelijkheid hebben hun vrachtwagen te laden en/of te lossen als ze dit niet op eigen terrein kunnen doen. 

Ten slotte willen we de bewoners maximaal de kans geven zich te parkeren. Daarom zal parkeren enkel toegelaten worden voor personenwagens.

Schepen van mobiliteit en verkeer, Olivier Huygens:  “Een veilige, leefbare, kant-en-klare oplossing in een woongebied waar zich ook bedrijven bevinden is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben we onze voorstellen eerst grondig besproken met de buurt. We zijn er dan ook van overtuigd dat door het invoeren van deze maatregelen de stap is gezet naar een goede uitkomst voor zowel inwoners, vrachtwagenbestuurders en zwakke weggebruikers. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief