Leerlingen uit RUISBROEK en DWORP voor een dag aan de slag bij Albert Heijn in LEEUW

C21

Leerlingen uit RUISBROEK en DWORP voor een dag aan de slag bij Albert Heijn in LEEUW

Scherm__afbeelding_2024-05-30_om_12
 
Op 30 mei en op 6 juni (9-12h) staan 3000 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar aan het roer bij Albert Heijn. Dan draaien ze mee als échte medewerkers. Dit jaar is een feesteditie: het is de tiende keer dat dit onderwijsproject van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) doorgaat bij Albert Heijn. Het project koppelt op een toffe manier het leuke aan het nuttige. ‘Een dag aan de slag in de winkel’ helpt leerlingen hun talenten te ontdekken én een juistere studiekeuze te maken naar het middelbaar toe. In totaal deden al 10.000 leerlingen mee de afgelopen 10 jaar. ‘Het is elk jaar opnieuw een topdag’, klinkt het bij Albert Heijn.
 
“We kijken altijd uit naar deze dagen,” vertelt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. “Dit jaar gaan in 77 van onze winkels leerlingen aan de slag - onder begeleiding van onze medewerkers. Ik vind het fantastisch om ons werk elk jaar opnieuw te ontdekken door de ogen van de leerlingen. Wie die dag komt winkelen, ziet ze zelf aan de slag in de bakkerij, aan het onthaal, aan de kassa of op het zelfscanplein, in de winkel, in ons magazijn of zelfs aan de knoppen van onze sociale media. We doen dit al 10 jaar en zijn samen met Vlajo gegroeid in dit verhaal. Dit jaar breken we met 3000 leerlingen echt een record. We zijn er trots op dat de afgelopen 10 jaar al meer 10.000 leerlingen een talentenstage deden in onze winkel.”
 
Annick Vandroemme, coördinator talentenstages bij Vlajo: “Tijdens de talentenstage ervaren de leerlingen dat een ‘succesvolle school- en werkkeuze’ draait om het combineren van kwaliteiten en interesse. De Albert Heijn-droomcoaches begeleiden de leerlingen doorheen de werkdag. Op een toffe en constructieve manier komt zo het belang van vaardigheden, inzet, vriendelijkheid, samenwerking en communicatie aan bod. Werkplekleren werkt heel goed bij leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar: dat merken we al 10 jaar lang.” ​
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Na het verkennen van hun persoonlijke talentenprofiel worden de leerlingen uitgedaagd om te kiezen voor twee verschillende jobs waarin ze hun talenten kunnen tonen.
Gedurende één halve dag (9-12) trekken de leerlingen naar Albert Heijn, stellen ze zichzelf en hun talenten voor aan hun Albert Heijn-droomcoach en gaan ze samen aan de slag.
Tijdens de praktische stage (die een halve dag duurt) ontdekken ze hun ondernemende talenten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt op het ontdekken van ondernemende vaardigheden en het maken van sterke positieve keuzes
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief