100 jobs sneuvelen bij Kraft HALLE - Sp.a HALLE geschokt

C21

100 jobs sneuvelen bij Kraft HALLE - Sp.a HALLE geschokt

Bertrand_demiddeleer_p200
Bertrand Demiddeleer (ep)

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er 100 jobs worden geschrapt bij de Kraft-afdeling in Halle. Dit is vooral een schok voor de werknemers zelf, maar ook voor heel de regio.

Sp.a Halle betreurt ten zeerste dat Kraft Foods de beslissing heeft genomen om de productie van Mignonettes, Bouchées en Chokotoff te delokaliseren naar de Oostbloklanden. Dit kwam als een bom voor de meeste werknemers. Zelfs de vakbonden hadden niet verwacht dat er zoveel jobs zouden sneuvelen. Daarom beslisten de vakbonden samen met de werknemers om het werk neer te leggen als protest tegen het jobverlies.
Een aantal Halse sp.a-politici brachten een bezoek aan het stakerspiket aan de ingang van het bedrijf. Sp.a Halle is verontwaardigd en leeft echt mee met de mensen die hun job verliezen. Dit is niet alleen een ramp voor de bedreigde werknemers, maar ook voor de ganse regio. Het delokaliseren van activiteiten naar lage loonlanden is niet nieuw, maar de onmacht om dit tegen te houden maakt de frustratie nog groter. Sp.a Halle ondersteunt ten volle de actie van het gemeenschappelijk vakbondsfront.
De ondertekenaars vragen het directiecomité dan ook op deze beslissing terug te komen of in het ergste geval zeker het aantal ontslagen sterk te verminderen.
Bertrand Demiddeleer 
Marc Snoeck
ChristopheMahaut
Martine Lemonnier
Robert Vadenbranden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 apr 2024
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief