HALLE - Artsen die correct aanrekenen in de bloemetjes gezet

C21

HALLE - Artsen die correct aanrekenen in de bloemetjes gezet

Editiepajot_halle_cm_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Sommige geconventioneerde specialisten rekenen meer aan dan de afgesproken tarieven, zo bleek uit een enquête van CM. Vele artsen doen dit echter ook correct. Als blijk van waardering werd één van hen door het ziekenfonds in de bloemetjes gezet. Voor de regio was dat kinder- en jeugdpsychiater Dr. Vanessa Lemaire.

Geconventioneerde artsen engageren zich om de afgesproken tarieven aan te rekenen. CM wil de artsen die de tarieven volgen in de bloemetjes zetten. Doordat zij geconventioneerd zijn en deze bedragen respecteren, is de patiënt zeker dat hij een correcte prijs betaalt voor het doktersbezoek. Zo dragen die dokters bij tot een toegankelijke gezondheidszorg.
De geconventioneerde specialisten die zich volgens het onderzoek houden aan de afgesproken tarieven, kregen van CM eerder al een brief om hen te bedanken. Daarnaast kreeg één arts in regio CM Sint-Michielsbond (Brussel-Halle-Vilvoorde-Tervuren), als symbool voor de vele andere artsen, een mand fair trade-producten overhandigd.
Voor deze enquête verstuurde CM 686.000 formulieren. 179.000 werden er teruggestuurd. Hiervan waren er 154.000 bruikbaar. Uit die enquête bleek dat 77% van de geconventioneerde artsen de afgesproken tarieven respecteerden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 apr 2024
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief