RUP de Bres Handelaars trekken naar Raad van state

C21

RUP de Bres Handelaars trekken naar Raad van state

Halle_luchtfoto_de_bres_
 
In een verenigd front bundelen individuele handelaars en bewoners hun krachten tegen het project ‘RUP de Bres’. De omvang van dit megaplan lijkt ons te groot en vooral te vroeg voor ons stadscentrum, dat nog maar net bekomen is van de Coronacrisis. Bezwaarindieners merken op dat er een studie over alternatieve locatie en effectenstudie ontbreekt.  
 
Het lopend project zorgt voor aanzienlijke bezorgdheid vanwege de minimale mobiliteitsstudie en bereikbaarheid van de handelskern. Onder meer de afschaffing van de alom bekende Slingerweg baart ons zorgen. Deze is de belangrijkste toegangsader tot het Possozplein met nabij gelegen parkeerplaatsen. Net dit is volgens ons het grote pluspunt dat het stadscentrum nog heeft. Daarbij zal de afschaffing van de Slingerweg meer verkeer en meer stilstand veroorzaken vrezen de bezwaarindieners.  
 
Een vergroening is positief; als deze proportioneel blijft in het kader van een stedelijke omgeving. Deze wordt gekenmerkt door een groot aanbod van winkels, horeca en van diensten, die zorgen voor een succesvolle handelskern. Vandaar onze grote bezorgdheid over het openleggen van de Zenne en zijn meanders. De hinder die dit zal teweegbrengen is niet te onderschatten, zowel financieel als praktisch en vooral nog onduidelijk voor alle partijen.  
 
Ons doel is dan ook om de Hallenaar voldoende te informeren en te mobiliseren om ons hierin te steunen. Er zullen heel wat positieve acties ondernomen worden om dit onderwerp bespreekbaar en aanvaardbaar te maken. Denk aan de honderden handtekeningen die we vorig jaar reeds verzameld hebben om onze bezorgdheden te ondersteunen.  
 
Om onze stem luider te laten klinken, zullen we verder met nog andere bezwaarindieners samenwerken om onze belangen te verdedigen. Ook wordt er een actiegroep opgericht ‘Voor een leefbaar, bruisend stadscentrum Halle’.  
 
Voor meer informatie, bezoek onze website of lees onze flyer die bij de deelnemende handelaars te vinden is.   
 
Wij willen werken aan een Leefbaar, Bruisend stadscentrum Halle!!! 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024
Marc Sluys | 26 apr 2024

archief