AFFLIGEM - Investeert in gemeenschapsruimte voor Teralfene

AFFLIGEM - Investeert in gemeenschapsruimte voor Teralfene

Investeert_igemeenschapsruimte_voor_teralfene
 
Investeert_igemeenschapsruimte_voor_teralfene
 

De gemeente Affligem levert reeds jaren inspanningen om in de dorpskern van Teralfene ruimte voor ontmoeting te creëren en tegelijkertijd kansen te geven aan het sociaal- maatschappelijk leven.

 

Zo beschikt de scoutsgroep Ter Alwina sinds 2015 over een speelweide (8 are), en een nieuwe toegang over het kerkplein; meteen ook de noodzakelijke toegang voor de hulpdiensten.

 

De kerk, de site van de scouts, de oude pastorij, de pastorijtuin, en de school De Regenboog zijn eigendom van de gemeente.

 

Vanuit het verenigingsleven is er de vraag om meer ruimte te voorzien voor een kleinschalig multifunctioneel gemeenschapscentrum op maat van Teralfene.  De gemeente is zich bewust van de noodzaak ervan en is zich bewust van de maatschappelijke waarde van dergelijke ontmoetingsplaatsen.  Op dit moment is er nog geen concreet plan.

 

Om alle opties open te houden wenst de gemeente in het centrum van Teralfene wel de maximale ruimte te creëren.

 

De heer Victor De Raes, eigenaar van de gebouwen gelegen in de Driesstraat tussen de oude pastorij en de school De Regenboog is bereid gevonden om deze eigendom (grootte 600m2) te verkopen aan de gemeente. Dit is het sluitstuk van de puzzel, het zou een gemiste kans zijn als we vandaag hier niet zouden overgaan tot de aankoop.

 

De gemeente zal hiervoor de nodige budgetwijziging voorzien.  De gemeente zal de gebouwen slopen om in het centrum van Teralfene de nodige publieke ruimte op een kwaliteitsvolle manier in te vullen.

 

Wij laten alle pistes open over de eventuele bestemming van het geheel en zullen ook de bevolking betrekken via een burgerbevraging. Zodat dit initiatief breed kan gedragen worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief