AFFLIGEM- Negen gouden huwelijksjubilarissen

AFFLIGEM- Negen gouden huwelijksjubilarissen

Jca8a0619_2__002_ab
 
Jjca8a0620_2__002_ab
 

Van dermijnsbrugge Victor en Robaeijs Maria

Maria is afkomstig van Essene en Victor woonde in Sint-Katharina-Lombeek. De roepnaam van Victor is Freddy. Ze leerden elkaar kennen via hun vriendenkring en huwden op 3 juli 1969 te Sint-Katharina-Lombeek.
Freddy had een bloeiend carrosseriebedrijf in Sint-Katharina-Lombeek. Deze zaak baatte hij met hart en ziel uit tot zijn 60ste verjaardag. Maria zorgde voor het gezin.
Zij is een heel grote dierenvriend. Ze trekken er graag op uit met de mobilhome en bezoeken regelmatig familieleden in het rustoord.

Ze hebben drie kinderen en  één kleinkind.

 

de Vries Jan en Vlaemynck Liliane

Liliane en Jan groeiden beiden op in Roeselare. Ze huwden op 4 juli 1969 te Roeselare.
Jan werkte in Brussel als vertaler bij de Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen. Zij zochten een huis in de omgeving van het station van Denderleeuw en kwamen zo in Teralfene terecht. Liliane zorgde voor het gezin. Ze hadden een hechte band met de buren en stonden altijd open voor vrijwilligerswerk.
Jan is gepassioneerd door literatuur en Liliane wil vooral mee zijn met de computertechnologie. 

Ze hebben twee zonen en zes kleinkinderen.

 

Neuckermans Emiel en Van Nieuwenborgh Julienne

Julienne en Emiel zijn geboren en getogen in Essene. Ze leerden elkaar kennen in  “De Nieuwe Wereld” in Asse. Ze huwden op 11 juli 1969 te Essene. Emiel heeft het grootste gedeelte van zijn carrière gewerkt als modelbouwer van kolenstoven bij Nestor Martin in Berchem. Julienne heeft vooral voor het gezin gezorgd. Ze werken beiden graag in de tuin. Julienne is handig in bloemschikken en Emiel is graag bezig met houtwerk.

Ze hebben twee kinderen en één kleinkind.

 

Borms Jan en Paepe Magda

Magda en Jan waren rasechte Aalstenaars. Ze ontmoetten elkaar in de Koninklijke Turnkring van Aalst. Ze huwden op 11 juli 1969 te Aalst. Geraakt door het landelijk karakter verhuisden ze naar Hekelgem. Magda was turnleerkracht in de Dames van Maria te Aalst. Samen met Jan werkte ze mee aan het TV-programma “Doe mee”, waar zij in het luik “gezondheid” turnoefeningen promootte.
Jan heeft een gevulde carrière. Hij was hoogleraar en diensthoofd van de faculteit LO aan de VUB, deed wetenschappelijk onderzoek en publiceerde tal van wetenschappelijke boeken, werkte mee aan wetenschappelijke films, was oprichter en redacteur van “Body talk”, werd op veel internationale congressen als spreker uitgenodigd. Hij was trainer kunst turnen, jureerde internationale turnwedstrijden en versloeg met Louis De Pelsmaker de TV-uitzendingen van grote turncompetities EK’s, WK’s en de Olympische spelen. Zijn inzet voor de turnkring in Aalst loopt als een rode draad door zijn leven. 

Ze hebben twee dochters en vijf kleinkinderen.

 

Asselman François en Van den Steen Floriane

Floriane is afkomstig van Denderleeuw en François bracht zijn jeugd door in Teralfene. Ze leerden elkaar kennen op een verjaardagsfeestje waar ze beiden op uitgenodigd waren. Op 14 juli 1969 huwden ze te Denderleeuw. Na hun huwelijk gingen ze naar Brussel wonen waar ze samen een bakkerswinkel uitbaatten. In 1989 verhuisden ze terug naar Teralfene.
Floriane is sociaal geëngageerd. Samen kunnen ze genieten van wandelingen in de natuur.

Ze hebben twee kinderen en twee kleinkinderen.

 

Brys Marc en Sterckx Gabriëlla

Gabriëlla groeide op in Teralfene en Marc is afkomstig van Sint-Denijs-Westrem. Toen ze elkaar tegenkwamen in “De Kleine Beer” te Hekelgem sloeg de vonk over. Ze huwden op 17 juli 1969 in Denderleeuw. Marc werkte voornamelijk als personeelschef bij Du Parc in Aalst. Gabriëlla koos voor een job dicht bij huis en werd receptionist bij Rendac. Ze was gedurende 18 jaar vakbondsafgevaardigde.
Marc speelde jarenlang volleybal. Nu doen ze het wat kalmer aan en kunnen ze genieten van de rust, een terrasje of een korte reis met alles erop en eraan.

Ze hebben één dochter en twee kleinkinderen.

 

Wouters Jan en Vermeiren Godelieve

Godelieve is geboren en getogen in Hekelgem en Jan is groeide op in Mazenzele. In hun jeugdjaren zochten ze ontspanning in Asse in “De Nieuwe Wereld” en de “Floreal” en daar leerden ze elkaar kennen. Ze huwden op 1 augustus 1969 in Hekelgem.
Jan werkte zijn hele carrière als cartograaf en Godelieve werkte een aantal jaar bij Arzoni in Zellik. Zij is heel handig. Jan maakte vroeger mooie pentekeningen en schilderijen. Hij exposeerde enkele keren samen met Roger De Boeck. Godelieve en Jan zetten zich in voor Sporting Hekelgem toen hun zonen daar voetbalden. Naar wens van Leo De Rijck helpt Jan mee met de redactie van “Ons Loperke”, het krantje van de Affligemse Recratiesporters. 

Ze hebben drie zonen en drie kleinkinderen.

 

Van Geite Robert en Geeraerts Denise

Denise is afkomstig van Teralfene en Robert is geboren en getogen in Hekelgem. Ze leerden mekaar kennen op Sinksenkermis in Hekelgem. Ze gaven elkaar het ja-woord op 9 augustus 1969 in Teralfene.
Tot bij de geboorte van hun tweede zoon werkte Denise mee in het familiebedrijf “Blanca”. Robert werkte heel zijn carrière als bediende in de verzekeringen. Daarnaast werd hij ook zelfstandig verzekeringsmakelaar in bijberoep. 
Robert is lange tijd secretaris en fietsend lid geweest van de wielertoeristenclub “De Hoekskesvrienden”. Hij was ook secretaris van “De Affligemse Wielerclubs”. In 1984 werd hij voorzitter van de Affligemse sportraad en hiermee organiseerde hij tal van sportactiviteiten.
Denise en Robert zijn sociaal geëngageerd. Zich belangeloos inzetten voor anderen is hun levensmotto.

Zij hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen.

 

Verspecht Gilbert en De Pauw Anita

Anita is afkomstig uit Mere en Gilbert is geboren en getogen in Mollem. Ze leerden elkaar kennen in “De Grote Beer” in Hekelgem. Ze huwden op 22 augustus 1969 te Mere. Net voor de fusie vestigden ze zich in Teralfene.
Ze waren beiden ambtenaar bij de provincie Brabant. Toen de provincie in 1995 splitste werkten ze als ambtenaar voor Vlaams Brabant. Gilbert was er meer dan 30 jaar diensthoofd van de dienst financiën. Als licentiaat in bestuurswetenschappen gaf hij meer dan 20 jaar les in de provincieschool in bijberoep.
Anita ving de meeste van haar kleinkinderen op en dit zorgde voor een hechte familieband.
Gilbert is provinciaal verantwoordelijke van het magazine “tuinhier”. De VZW tuinhier is een vrijwilligersvereniging die het amateur tuinieren in Vlaanderen wil organiseren en vorm geven.

Ze hebben drie kinderen en negen kleinkinderen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief