AFFLIGEM- Paasconcert in de kerk van O.L.V.Bezoeking te Essene

AFFLIGEM- Paasconcert in de kerk van O.L.V.Bezoeking te Essene

2020-29-03_orgelkring_essene_2020_paasconcert__2_
 
2020_29-03_paasconcert___16_ab
 

Het Paasconcert van de Orgelkring Essene wordt gegarandeerd een muzikale gebeurtenis die weerklank zal vinden tot ver buiten Affligem. Op zondag 29 maart verleent de Orgelkring namelijk een podium aan het Vocaal Ensemble ‘Incensum’. Dat nog jonge maar al gerenommeerde ensemble werd in 2013 opgericht door zeven vroegere leden van het Aalsterse knapen- en mannenkoor Schola Cantorum Cantate Domino.

 

Op het Paasconcert brengen de leden van ‘Incensum’ een gevarieerd programma met polyfonie ‘van voor de geboorte (alpha) tot voorbij de dood (omega). ‘Alpha en Omega’ is een reflectie over het bestaan, over de (on)eindigheid van het mensenleven, dat al voor de geboorte begint en niet eindigt bij de dood. Het programma bestaat uit drie delen, elk met een eigen thematische focus. In het eerste concertdeel wordt vol verwachting uitgekeken naar de geboorte van Jezus. Het middendeel gaat dieper in op het aardse leven van de mens. Het derde luik van het programma biedt stof tot overpeinzing rond het thema van de dood.

 

Elk programmadeel wordt instrumentaal ingeleid met een orgelwerk, gekozen en uitgevoerd door organist Peter Thomas. Het voordeel van die formule is dat ook het orgel ten volle in de kijker komt. De orgelwerken zijn dus instrumentale intermezzi die afwisselen met de a-capellawerken van het ensemble. Voor de uitvoering van werken die aansluiten bij de sfeer van het vocale concertgedeelte is geen instrument méér geschikt dan het tweehonderd jaar oude Van Peteghemorgel in de Kerk O.L.V.-Bezoeking te Essene-Affligem. De leden van de Orgelkring Essene zullen u daar graag verwelkomen op zondag 29 maart 2020 om 16 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 12 mrt 2020
Jacky Delcour | 17 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 feb 2020
Jacky Delcour | 09 feb 2020
Jacky Delcour | 06 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 jan 2020

archief