PEPINGEN - Annemie Vandevyver werd gehuldigd als B-Fast medewerker.

C21

PEPINGEN - Annemie Vandevyver werd gehuldigd als B-Fast medewerker.

Pep_annemie_vandevyver_gehuldigd
Annemie Vandevyver werd gehuldigd door het gemeentebestuur van Pepingen - Foto Marc Sluys
 

 Annemie Vandevyver werd zaterdagmorgen door het gemeentebestuur van Pepignen in de bloemtjes gezet voor haar inzet in het B-fast-team in Haïti. Ze bood veertien dagen lang meestdringende, medische hulp in een veldhospitaal. Annie is vroudvrouw en kwam in het nationale nieuws nadat ze de baby, Soleil, ter wereld hielp. 

Annemie kijkt met dankbaarheid terug op deze eerste periode in Haiti. “Er is een groot verschil tussen een baby ter wereld helpen brengen en geconfronteerd worden met de miserie die zo’n aardbeving meebrengt. Een baby is hoop en een nieuw leven, een lichtpunt.  . Anderzijds verzorgden we vele zwaar gewonden en amputeerden we ledematen. De verzorging gebeurde soms op het gras of op een paar paletten die op elkaar waren gestapeld. Als team ben je ook elkaar niet gewoon. Dit verandert snel en de steun binnen het team is enorm. Het klikte meteen en idereen nam zijn verantwoordelijkheid in het domein waarin hij goed is. Bij het aankomen, draai je een knopje om. Alles komt op je af. Ik werkte al in het buitenland maar werken voor B-Fast is sneller. We helpen in een eerste lijn en hierdoor stijgt de spanning maar wanneer je dit vergelijkt met de blijvende problemen elders in de wereld is een gelijkenis snel getrokken. De respons van de mensen ter plaatse is enorm. Ze zijn aardig vriendelijk en dankbaar

We voelden ons niet onveilig maar het verhuizen op de avond was niet gemakkelijk. Het blijft echter spannend. We zijn met de ploeg zelfbedruipend. We hebben eten, drank en slaapgerief mee. Gelukkig konden we werken op een terrein van het universitair labo van Haiti.. Daar kregen we een waterpomp aan de praat en konden we water oppompen en douchen. Slapen op een veldbedje dat valt wel mee. Ik ben blij dat ik naar Haiti kon gaan en denk nog vaak aan die mensen daar. Ik hoop dat voor hen gezorgd wordt."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2010
Marc SLuys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief