PEPINGEN - Juf Agnes nam afscheid van Harten troef

C21

PEPINGEN - Juf Agnes nam afscheid van Harten troef

Editiepajot_pepingen_juf_foto_kos
Foto KOS
 

De Vrije Basisschool Harten Troef te Pepingen heeft afscheid genomen van juf Agnes Thiels. Ze was jarenlang de juf van de eerste graad in het schooltje naast de kerk in Heikruis. Na een herstructurering verhuisde zij naar de hoofdschool in Pepingen, waar ze nog jaren les gaf aan de eerste klas.

Na 37 jaar dienst in het onderwijs, vertrekt juf Agnes met stijl op pensioen. Na een ontbijt aan huis met de ex-collega’s, werd juf Agnes met een Audi TT afgehaald en naar de kerk in Pepingen gebracht.
Honderden kinderen stonden er haar op te wachten voor een afscheidsviering die in het teken stond van varen. Juf Agnes reist graag met een cruiseschip de wereld rond. Dat is iets wat ze meer gaat doen tijdens haar pensioen.
 
De kinderen hadden honderden papieren bootjes gevouwen met een boodschap op voor juf Agnes. Verder kreeg ze van elke klas een “message in a bottle”. Na de viering volgde het afscheid van haar laatste eerste klasje.
 
Zelf zegt Juf Agnes dat zij streng maar rechtvaardig was en dat zij oog had voor de kinderen die het minder goed deden.
De mooiste periode uit haar loopbaan was toen ze in 1982 aangesteld werd als lerares in Heikruis, waar ze woonde.
 
Schrik om in een zwart gat te vallen heeft ze niet. Ze gaat graag op reis, in augustus komt haar tweede kleinkind en ze is ook actief in het vrijwilligerswerk zoals ziekenzorg en de begeleiding van kinderen die hun plechtige communie gaan doen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief