De bevolking zal in BOGAARDEN met bijna een derde vermeerderen

C21

De bevolking zal in BOGAARDEN met bijna een derde vermeerderen

Bog_oud_gemeentehuis_project
Het oud gemeentehuis wordt gerenoveerd tot ontmoetingscentrum en vier appartementen. - Foto's Marc Sluys
 
Pep_bogaarden_oud_gemeentehuis_
Foto's Marc Sluys
 

Woonpunt Zennevallei start binnen enkele maanden met de renovatie van het oud gemeentehuis van Bogaarden. Beneden komt een polyvalente ontmoetingsruimte en bovenaan is er ruimte voor 4 sociale appartementen.

“De realisatie gebeurt in één van de mooiste dorpen van het Pajottenland.  We zijn gelukkig met de samenwerking met het gemeentebestuur en dat er een ontmoetingsruimte komt voor heel de gemeenschap van Bogaarden.”,  vertelt directeur Karel Gutschoven van Woonpunt Zennevallei. “In een latere fase verdwijnt het blok achter het café Maton met de opslagruimten. Deze ruimte maakt plaats voor een 30 woongelegenheden. De woningen worden gerealiseerd in samenwerking met Vlabinvest. Er komen huurwoningen en koopwoningen.”

Momenteel telt Bogaarden een 350 inwoners. De bevolking groeit in de kleine landelijke gemeente, na de realisatie van het project,  wel met bijna een derde.

“Dit is een zegen voor de gemeente”, meent Karel Gutschoven. “Deze kleine landelijke gemeente heeft nood aan deze impuls en mag niet verwateren tot een slaapgemeente. We ondersteunen  de gemeente in het herwaarderen van de dorpskern. Oude vervallen pakhuizen in het centrum maken plaats woor woningen.  Binnen het project worden kleine en gotere appartementen gebouwd en woningen met zelfs tot drie slaapkamers voor de gezinnen. De bouw is dus zeer gemengd.  Alle woningen die worden gebouwd vallen onder de Vlabinvest norm. Dit betekent dat de toekomstige bewoner moet voldoen aan de normen voor het krijgen van een woning. Het zullen dus mensen van eigen streek zijn die een binding hebben met de gemeente die aanspraak maken op een woning. ” ,Aldus Karel Gutschoven.
“Ik ben blij met het project”, vertelt voorzitter Oscar Decoster. Voor een woning zal door Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest gemiddeld 150.000 euro worden geïnvesteerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief