PEPINGEN – Start kinderraad

C21

PEPINGEN – Start kinderraad

Editiepajot_pepingen_kindergemeenteraad_foto_maya_van_holder
De Pepingse kinderraad. - Foto Maya Van Holder
 

Op woensdag 7 april startte de gemeente Pepingen met een kinderraad. Dit is een adviesraad, waarin een tiental kinderen tussen 9 en 12 jaar zetelen. De bedoeling is om kinderen meer inspraak te geven bij het gemeentelijk jeugdbeleid.

De kinderraad zal 2 à 3 keren per schooljaar samenkomen. Dan vergaderen ze over zaken die hen aanbelangen, krijgen zij meer uitleg over de (werking van de) gemeente, of ze kunnen er ook altijd hun mening kwijt over dingen die ze belangrijk vinden voor de kinderen van Pepingen. Elke maand krijgen zij bovendien een kleine opdracht van de jeugddienst, waarmee ze punten kunnen verdienen indien zij dit tot een goed einde brengen. Degene die op het einde van het jaar de meeste punten verzameld heeft, krijgt een leuke verrassing.
 
Tijdens de eerste Pepingse kinderraad werd a.h.v. een ludiek spel (met dank aan chiro Karreveld) gepolst naar ideeën voor nieuwe activiteiten voor kinderen, zoals bijvoorbeeld ’s avonds trampolinespringen, dierendag, avonturendag, filmnamiddag, workshop circus, …
De volgende kinderraad zal plaats vinden in september/oktober 2010. Tegen dan moeten ze een collage maken van alle nieuws die ze vinden in kranten, op internet, … over (activiteiten voor) kinderen in Pepingen.
 
De leden van de kinderraad zijn: Bo Vranckx (voorzitter), Tine Van Parys (secretaris), Fien Erzeel, Bente Van Cutsem, Nick Tondeur, Ferre Van Parys, Pieter Heymans, Liezl De Geeter, en Chiara De Geeter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2010
Maya Van Holder
Maya Van Holder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief