“Award voor vliegende start voor Thecla, de vlinderwerkgroep van Natuurpunt PEPINGEN

C21

“Award voor vliegende start voor Thecla, de vlinderwerkgroep van Natuurpunt PEPINGEN

Pep_award_vlinderwerkgroep_
Een delegatie van het hoofdbestuur van Natuurpunt overhandigde de prijs dinsdag aan Lieven Derick, Rudi Hanssens, Pascal Lauwereins en Erwin Vandersteen. - Foto Marc Sluys
 

 Natuurpunt Pepingen ontving dinsdagavond op het gemeentehuis de  “award voor vliegende start”. Tijdens de algemene vergadering van Natuurpunt kreeg Thecla, de vlinderwerkgroep van Natuurpunt Pepingen, de “award voor de vliegende start”.

De jury prees de jonge vereniging voor de inventaris van vlinders die ze maakten, de beplantingen die ze aanbrachten om zeldzame vlindersoorten nieuwe kansen te geven.

Een delegatie van het hoofdbestuur van Natuurpunt overhandigde de prijs dinsdag aan Lieven Derick, Rudi Hanssens, Pascal Lauwereins en Erwin Vandersteen.

Krien Hansen: “ Sinds de twee jaar dat de werkgroep in Pepingen actief is, is het gewoon verbluffend wat deze mensen al gepresteerd hebben. Samen met het gemeentebestuur zorgden ze voor het in stand houde van een zeldzame vlindersoort in de wegbermen, infoborden voor het publiek en vorig week plantten ze nog samen met vrijwilligers bomen aan. Daarnaast realiseerden ze twee wetenschappelijke studies en werkten ze mee aan de Vlaamse vlinderatlas  van het Vlaams Insituut voor Natuur en Bos Onderzoek.”
Ook het gemeentebestuur is blij met deze mensen te kunnen samenwerken. Nog voor de biodiversiteit in de belangstelling stond realiseerde Thecla projecten op het terrein.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief