PEPINGEN – Geen woonbeleid voor lokale inwoners ?

C21

PEPINGEN – Geen woonbeleid voor lokale inwoners ?

Gemeentehuis_bogaarden_p200

De nieuwe eigenaars van het kmo-gebouw en de huizen aan de Ring in het dorp van Bogaarden zijn gekend.

Onlangs werd er voor alle inwoners van Pepingen een kennismakingsgesprek georganiseerd door de nieuwe eigenaars Vlabinvest en Woonpunt Zennevallei. De plannen voor de verbouwing van het vroegere gemeentehuis van Bogaarden en de aanhorigheden zijn klaar. In dit gebouw komt het langverwachte ontmoetingscentrum en 4 sociale woningen. Het ontwerp van het woonproject voor tenminste 30 woongelegenheden is nog in ontwikkeling.
 
De LVB-fractie vraagt de meerderheid dringende en grondige gesprekken met de nieuwe eigenaars aan te knopen want:
-nergens is er een maatregel vervat om het behoud van het Vlaams karakter van de gemeente te verzekeren.
-nergens is er een verplichting vermeld om zich te integreren, Nederlands te spreken of cursussen te volgen ten einde onze taal en eigenheid te beheersen.
-en er bestaan ook geen specifieke voorrangscriteria voor de Pepingenaars.
 
Wat betreft de maatschappelijke en socio-culturele binding gelden als voorrangscriteria het   werkgebied van Vlabinvest maar dit bestrijkt bijna gans Vlaams-Brabant. Voor de economische binding wordt er vermeld dat je moet werken bij de overheid of bij een dienst van algemeen belang. Dit betekent dat gewone arbeiders en bedienden uit de boot vallen. Dit is ondemocratisch en discriminerend te meer daar er hier ook gewerkt en gesubsidieerd wordt met gemeenschapsgeld.
 
Uit het voorafgaande blijkt duidelijk dat de gemeente op deze manier geen woonbeleid voor lokale inwoners kan voeren. De LVB-fractie eist daarom dat de voorrangscriteria beperkt worden tot een binding met de gemeente Pepingen of ten minste met het Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2010
Donald Stockmans
Donald Stockmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief