HERNE / PEPINGEN - Succesrijke EHBO-cursus

C21

HERNE / PEPINGEN - Succesrijke EHBO-cursus

Ehbo_cursus_okt_2010-_deschuyffeleer__1_
Een succesrijke EHBO-cursus - een co-organisatie bloedgevers Herfelingen-Heikruis en Herne. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ehbo_cursus_okt_2010-_deschuyffeleer__2_
Emile Timmermans, Etienne Van Schandevijl en Luc Coppens de organisatoren van de EHBO-cursus 2010. - Foto's © Deschuyffeleer
 

De bloedgevers van de afdelingen Herfelingen-Heikruis en Herne kunnen terugblikken op de succesrijke organisatie van hun eerste EHBO-cursus. Na een lessenreeks van acht avonden kwamen nog 23 cursisten in aanmerking voor het afleggen van het examen voor het basisdiploma. Voor het lessenpakket tekenden instructeurs van het Rode Kruis Vlaams-Brabant. Het gemeentebestuur van Herne stelde de lokalen van het Cultureel Centrum ter beschikking.

De lessen waren een mix van theorie en  praktijk met het accent niet alleen op wat er dient te gebeuren in noodsituaties  maar ook op wat er niet mag gebeuren Zo kwamen naast informatie over het verbandmateriaal de noodvervoersgreep van Rautek, het functioneren van de ademhaling, de hersenen en de bloedsomloop, de verslikking en de Heimlichhandeling, de reanimatie en de snelle kantelmethode aan bod.
 
De voornaamste beweegredenen bij de deelnemers om de cursus te volgen blijken het voorkomen van erger, het kunnen opvangen van ongelukken thuis waar men dikwijls alleen vertoeft met het slachtoffer, het helpen van gewonden bij verkeersongevallen, het kunnen hulp bieden aan klanten die onwel worden in de zaak of gewoonweg zich beter gewapend te voelen in geval van nood.
 
De organisatoren hopen voldoende kandidaten te vinden om ook toekomend jaar een EHBO-cursus te kunnen opzetten weliswaar dan op een andere locatie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief