PEPINGEN - Kijken naar unieke insectencollectie

C21

PEPINGEN - Kijken naar unieke insectencollectie

Editiepajot_insecten
 

Op 20 & 21 november wordt het levenswerk van Roger Desmet (jarenlang stuwende voorzitter van Wielewaal-afdeling Halle, later Zuidwest-Brabant) voorgesteld. Meer dan 100 prachtige insectenkasten worden uitgestald in ontmoetingscentrum Ter Loo.

Men kan er kennis maken met bekende en minder bekende tot uitgestorven insecten uit België en Europa. Zo zijn er talrijke dagvlinders, nachtvlinders, kevers en libellen te bewonderen, maar ook duizendpoten en spinnen. 

Hieraan gekoppeld wordt ook de tentoonstelling, ontwikkeld door de provincie Vlaams-Brabant , ‘Alles hangt samen’ over biodiversiteit voorgesteld. Deze is maar liefst 62 lopende meter en men komt hier alles te weten over biodiversiteit als kloppend hart van onze planeet en onderdeel van ons leven.
 
De tentoonstelling bestaat uit verschillende hoofdstukken, (ons dagelijks leven, onze behoeften, onze uitdagingen en onze hulpbronnen) met concrete thema’s als consumeren, toerisme en landbouw. De tentoonstelling legt ook de link naar de provinciale campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’.
Dit alles gaat door in het weekend van “De Dag van de Natuur , namelijk 20 & 21 november in ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 in Bellingen.
 
Zaterdag 20 november is de tentoonbstelling te bezoeken van 14 tot 20 uur. Op zondag 21 november is er om 11u Hulde aan Roger Desmet gevolgd door receptie om 12 u. De tentoonstelling is te bezoeken van 10 u tot 17 u.
Ingang : Gratis  
Organisatie: Centrum voor Natuur-,Milieu- & Plattelandseducatie De Paddenbroek vzw in samenwerking met vzw Bellingahaim, Natuurgidsen Zuid-West Brabant, Natuurpunt Pepingen en Gemeente Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2010
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief