Kindjes uit PEPINGEN krijgen geboorteboom

C21

Kindjes uit PEPINGEN krijgen geboorteboom

Pep_geboorteboom_10
Twaalf nieuwe fruitbomen symboliseren geboorteboom. - Foto © Marc Sluys
 

 In aanwezigheid van de gezinnen werden al voor de zesde keer de geboortebomen aangeplant. Die staan symbool voor de kinderen geboren tussen september 2009 en augustus 2010. Het gemeentebestuur wenst met de aanplant van de geboorteboom elk kindje een mooie start van het leven toe. Volgend jaar wordt in deze omgeving ook een Finse piste gerealiseerd. 

“Wij hopen dat onze landelijke gemeente ook voor de volgende generaties genietbaar blijft en dat de geboorteboomgaard een plaats kan zijn waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten, genietend van de  Pepingse natuur en het landschap.

De geboorteboomgaard ligt aan de Steenweg op Elingen en kadert in de uitvoering van het gemeentelijk natuur ontwikkelingsplan. De gemeentelijke geboorteboomgaard is gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied, een plek waar vroeger een breekwerf voor huisvuil was gepland. Tussen de Zuunvallei en de hoger gelegen akkers ligt een mooie, oude boomgaard, waar de gemeentelijke boomgaard op aansluit. Het inrichtingsplan van de geboorteboomgaard werd opgemaakt door het Regionaal Landschap Zenne Zuun en Zoniën.  De omzomende hagen werden in samenwerking met de Pepingse schooljeugd aangeplant. Tevens is er een bijenhal geplaatst. De bijenhal kwam er omdat bijen nodig zijn om een goede opbrengst fruit te krijgen. De bijenhal wordt beheerd door de gemeente in samenwerking met plaatselijke imkers. Zij zorgen jaarlijks voor informatiemomenten voor de bevolking en de Pepingse scholen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief