Corona- cadeaubon mist doel volledig: minder dan 10% gaat naar lokale winkel. PEPINGSE handelaar blijft in de kou staan

C21

Corona- cadeaubon mist doel volledig: minder dan 10% gaat naar lokale winkel. PEPINGSE handelaar blijft in de kou staan

Image002
 

“Om de lokale economie te stimuleren in Pepingen geeft het gemeentebestuur een cadeaubon covid-19 aan elk huisgezin”, zo stond er in” Pepingen informeert “van juni 2020. Op die manier wou het gemeentebestuur zoals in veel andere gemeenten de lokale handelaar die zwaar te leiden had onder de coronacrisis ondersteunen.

 

N-VA waarschuwde vorig jaar al dat heel de aanpak fout zat. Zowel de waarde als de toekenning gingen hun doel missen. Spijtig genoeg hebben we gelijk gekregen.

 

“Als het opzet was om de supermarkten te subsidiëren met belastinggeld is het opzet geslaagd. Amper de helft% van de cadeaubonnen die de gemeente heeft uitgedeeld is ingeruild. Van die bonnen is leeuwendeel naar de supermarkten Spar en Okay gegaan laat Gerda Claeys weten.

 

Veel kleine zelfstandigen hebben het zwaar te verduren gehad tijdens de coronacrisis, vandaar dat de meeste gemeenten zich focuste op lokale handelaars en niet de grootwarenhuizen. Dat het gemeentebestuur zo kwistig is omgesprongen met belastinggeld moet voor de lokale handelaar wel heel zuur smaken gaat Claeys verder.

Soms lijkt het wel alsof het geld in de tuin of aan een boom groeit.

Alle dagen horen we over duizenden euro’s die worden “vrijgemaakt” of “uitgetrokken”. Is het niet de hoogste tijd om deze subsidie-gekte te stoppen?

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief