Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores

C21

Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores

Koers_2021_aankondiging
Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores - © Deschuyffeleer
 
Koers_parcours_2021
Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Cycling Vlaanderen/Vlaams-Brabant organiseert wielerclub De Smurfen op zaterdag 4 september 2021 vanuit het centrum van Herfelingen (Herne) het Open Provinciaal Kampioenschap voor Juniores.  Derde keer goede keer, zo blijkt. De wedstrijd diende immers op de twee eerder vastgelegde data door de aanhoudende coronamaatregelen te worden afgelast. Met eerstejaars Mathis De Meijts en Milan Lanhove, die als tweedejaars pas recent tot het wielrennen kwam, krijgen alvast ook twee beloftevolle jongeren uit Herfelingen de kans hun kunnen te tonen aan hun supportersschare.

Het gaat deze keer om een ‘open’ kampioenschap wat betekent dat ook renners van buiten Vlaams-Brabant aan de wedstrijd mogen deelnemen. De titel van provinciaal kampioenschap is wel weggelegd voor de eerste aangekomen renner uit de provincie.

Het kampioenschap wordt gereden over een afstand van 108 km opgedeeld in 15 ronden van ieder 7,2 km. Vertrek (14u30) en aankomst (omstreeks 17u15) zijn voorzien aan de kerk in Herfelingen. Het parcours loopt via het buurdorp Heikruis over voortdurend golvende wegen en waarborgt, mede door de afstand, voldoende selectiviteit. Zeker daar ook de wind zijn stempel zou kunnen drukken op het koersverloop vooral op het open gedeelte naar het gehucht Terlinden toe.

Voor haar organisatie kan de club ook rekenen op de medewerking van de lokale besturen van Herne en Pepingen, de politie Pajottenland en een grote schare sponsors, sympathisanten en helpende handen.

Eerder organiseerde de wielerclub in 2017 ook al het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen.

Meer info en contact via pauwels.roland@telenet.be of 0478/66.00.25.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021
Marc Sluys | 27 sep 2021

archief