GroenPlus en Groen Pajottenland reikten de Groene Pluim uit

C21

GroenPlus en Groen Pajottenland reikten de Groene Pluim uit

Img_7806
 
Img_7804
 
Img_7807
 

 GroenPlus en Groen Pajottenland reikten de Groene Pluim uit aan twee verdienstelijke kleinschalige biologische bedrijven in het Pajottenland: tuinbouwbedrijf De Groentelaar uit Pepingen en boerderij Dubbeldoel uit Gooik.

Met deze uitreiking willen GroenPlus en Groen Pajottenland het belang van de kleinschalige biologische landbouw onderstrepen en beide bedrijven en hun initiatiefnemers een hart onder de riem steken.  GroenPlus is de beweging van Groenen vanaf 55 jaar (www.groen-plus.be). Naar jaarlijkse traditie maken de leden van GroenPlus een driedaagse uitstap en dit jaar is het Pajottenland gekozen als regio. 

De Groene Pluim :
Deze prijs wordt overhandigd aan een persoon, een bedrijf of een vereniging die zich het voorbije jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur en/of het leefmilieu.

De Groentelaar is een jong Pajottenlands bio bedrijf dat er kwam onder impuls van Tijs Boelens en Sander Van Haver. Ze gingen heel kleinschalig van start in 2012. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een coöperatieve die kan rekenen op de extra inzet van onder andere Anna, Kaat, Lode en Julien. Samen zorgen ze voor 2 hectare fijne zeer intensieve groenteteelt en 6 ha grove groenten, aardappelen en granen. Ze werken, waar mogelijk met zaadvaste rassen. Ze hebben een zwak voor oude variëteiten boordevol smaak. De producten zijn te vinden in de Brusselse bio winkels en horecazaken of gewoon in de boerderij. Het bedrijf is gecertificeerd voor bio. 

 

Huttestraat, 46  -  1670 Pepingen  

Info@degroentelaar.be         www.degroentelaar.be   facebook.com/degroentelaar

Dubbeldoel
Na twaalf jaar pionieren, is het bedrijf van Hilde Nechelput en Seppe Holemans leefbaar voor hun gezin met twee jonge kinderen. De afgelopen twee jaar kwamen verschillende positieve ontwikkelingen samen. Zo zijn almaar meer consumenten op zoek naar gezond vlees. Bovendien willen de klanten weten waar het vlees vandaan komt en of de dieren goed worden behandeld. De bioboeren geven die garanties De boerderij heeft een gecertificeerd bio-label voor de hoeveproducten en doet wekelijks aan hoeveverkoop. Het bedrijf bestaat uit 15 ha weiland, 12 ha akkerbouw en 30 ha natuurgebied. Wekelijks laten we in een ambachtelijke slachthuis in Kluisbergen een koe slachten. Een kleinschalig slachthuis zorgt voor minder stress bij de dieren en dat komt ook de kwaliteit van het vlees ten goede.

Zwartschaapstraat, 5 – 1755 Gooik
info@dubbeldoel.be           www.dubbeldoel.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief