Geen geldig brandweerattest voor Chirogebouw te BEERT

C21

Geen geldig brandweerattest voor Chirogebouw te BEERT

Chirolokaal
 

Voor de Chirolokalen te Beert werd een tijdelijk brandweerattest B uitgereikt, geldig tot juli 2022. Dit betekent dat een stappenplan moet uitgewerkt worden om aan de normen te voldoen. DVP stelde hierover meermaals vragen aan LVB/Open VLD Pepingen en tijdens de gemeenteraadszittingen.  Lees ook : (https://editiepajot.com/regios/10/articles/76735

" Het tijdelijk brandweerattest B is al meer dan een jaar vervallen. Toch gaf het c ollege van burgemeester en schepenen al meermaals de toelating met minderjarigen te overnachten in de Chirolokalen. Eind augustus 2023 werd nog de toelating gegeven om in de nacht van 9 op 10 september 2023 met 20 kinderen en 3 begeleiders er te overnachten ", aldus DVP-gemeenteraadslid Kristof De Cuyper. 

De punten vermeld in het tijdelijke preventieverslag zijn volgens de algemeen directeur – als terugkoppeling vanuit het college van burgemeester en schepenen - “ongeveer in orde gebracht. Alleen het veiligheidsregister is nog niet aanwezig”. 

" Waarom kunnen de Chirolokalen niet per kerende brandveilig gemaakt worden zodat men een brandweerattest A bekomt? ", aldus DVP-gemeenteraadslid Kristof De Cuyper . 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief