Succesvol Aperitiefconcert voor Erfgoeddag met Kiko en The Quarantines in Abdijkerk van BELLINGEN

C21

Succesvol Aperitiefconcert voor Erfgoeddag met Kiko en The Quarantines in Abdijkerk van BELLINGEN

Kikoband_b
 
Kiko_organisatie
 
Op zondag  21 april 2024 vond een aanstekelijk aperitiefconcert plaats in de Abdijkerk van Bellingen, georganiseerd door de gemeente Pepingen in het kader van Erfgoeddag. Het evenement trok een enthousiast publiek van ongeveer 70 aanwezigen.
 
Kiko & The Quarantines brachten een unieke mix van covers, klassiekers en vergeten parels van over de hele wereld, met hun eigen creatieve twist. Het duo, bestaande uit klassieke gitariste Nicky Frissyn en zanger/MC Koen 'MC Mota' Meuris, werd deze keer bijgestaan door een getalenteerde saxofonist. Voor Nicky, afkomstig uit Heikruis, voelde dit concert tevens als een soort thuiskomen.
 
Dit aperitiefconcert bood ook de gelegenheid om meer te leren over de recente restauratiewerken aan de Abdijkerk. Piet Deryckere van de Kerkraad gaf gedetailleerde uitleg over de tweede fase van de restauratie, die in 2023 van start is gegaan. Deze fase heeft de houten interieurelementen, schilderijen en beelden nieuw leven ingeblazen, waarbij het hoofdaltaar zijn oorspronkelijke glorie heeft herwonnen. Deryckere deelde mee dat later dit jaar het zorgvuldig gerestaureerde orgel wordt terugverwacht na restauratie bij orgelbouwer Schumacher in Eupen. Ook kondigde hij aan dat een derde en laatste restauratiefase, gericht op de kerkhofmuur, nu op de planning staat.
 
Het evenement werd ingeleid door schepen Rudi Seghers, die het belang benadrukte van het behoud van cultureel erfgoed en de samenwerking tussen verschillende partijen in dit restauratieproject prees. De gemeente Pepingen blijft zich inzetten voor het behoud en de bevordering van ons erfgoed en kijkt uit naar toekomstige evenementen in samenwerking met Erfgoeddag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief