Cd v-PEPINGEN nam het heft in handen en plaatste zelf borden om de trajectcontrole aan te geven.

C21

Cd v-PEPINGEN nam het heft in handen en plaatste zelf borden om de trajectcontrole aan te geven.

Trapstraat_lw_2
 

Omdat heel wat mensen vinden dat de trajectcontroles in Bellingen onvoldoende zijn aangeduid, plaatste cd&v zelf waarschuwingsborden langs het traject.

De trajectcontroles op het traject Steenweg op Bellingen, Trapstraat, Nieuwe Baan en Hondzochtstraat werden eind februari geactiveerd en leverden tot 9 april al meer dan 4.600 boetes op. De inwoners zijn allesbehalve gelukkig met deze gang van zaken. De meeste Pepingenaren hebben geen bezwaar tegen de opgelegde snelheid maar wel tegen het feit dat de trajectcontroles onvoldoende zijn aangeduid.
De afbakening van de 4 trajectcontroles en de verschillende snelheidsregimes is voor veel inwoners en ook voor de inwoners van naburige gemeenten niet duidelijk.
Het verlagen van de snelheid en het verhogen van de veiligheid op onze wegen moet wel de enige reden zijn om trajectcontroles in te voeren, niet het winstbejag van het privé-bedrijf dat de controles organiseert noch het spijzen van de gemeentelijke kassa.
Roep om betere signalisatie
Cd&v vroeg daarom tijdens de gemeenteraad om de trajectcontroles duidelijk aan te kondigen in de straat. Bestuurders die weten dat er een trajectcontrole is, zullen immers hun snelheid aanpassen omdat ze weten dat anders zeker een boete volgt. Die aankondiging ontbreekt nu met als resultaat een record aantal boetes.
Het doel van de trajectcontroles is dus niet bereikt.
Spijtig genoeg heeft het Open-VLD/LVB-bestuur geen oren naar een betere signalisatie.
 
Extra waarschuwingsborden
Cd&v is voorstander van trajectcontroles omdat ze effectief blijken voor de verkeersveiligheid.  Maar de manier waarop de trajectcontroles in Bellingen gesignaleerd zijn, kan echt wel beter. Een extra bord dat waarschuwt voor de trajectcontrole of een gewijzigde verkeerssituatie is niet verboden en kost echt niet veel. Het zou veel frustratie kunnen vermijden en een groter draagvlak kunnen creëren.
Omdat de gemeente bij zijn standpunt bleef, besliste CD&V dan maar zelf voor een oplossing te zorgen.
De cd&v-fractie plaatste, langs de wegen in Bellingen, borden op privéterrein die automobilisten wijzen op de trajectcontrole. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 01 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief