Infoavond KWZI BEERT Nieuwe zuiveringsinstallatie verhoogt de zuiverings- en rioleringsgraad in PEPINGEN

C21

Infoavond KWZI BEERT Nieuwe zuiveringsinstallatie verhoogt de zuiverings- en rioleringsgraad in PEPINGEN

Logo_pepingen_
 

De gemeente Pepingen werkt samen met Fluvius en Aquafin om de zuiverings- en rioleringsgraad in de gemeente te verhogen. Op verschillende locaties stroomt het afvalwater dat in de riolering terechtkomt nog rechtstreeks de natuur in. Daar willen we wat aan veranderen.

In 2023 zijn we aan de slag gegaan om in kaart te brengen waar en welke werken uitgevoerd moeten worden in het zuiveringsgebied Beert. Fluvius voerde in januari 2024 een camera inspectie uit om de toestand van de bestaande riolering te bepalen en op basis van deze resultaten stelt Aquafin een plan van aanpak op voor om de riolering van enkele straten aan te sluiten aan een nieuwe zuiveringsinstallatie.
 
Wat gaan we doen?
In een eerste fase legt Aquafin een verzamelriool aan. Deze vangt het afvalwater op van de woningen in de Hollestraat, de Nederbeertstraat, de J. Demaegtstraat, de Elbeekstraat en de Eikstraat, en transporteert het naar een kleine waterzuiveringsinstallatie (KWZI). De exacte locatie voor deze nieuwe zuiveringsinstallatie moet nog definitief bepaald worden. Het verzamelde afvalwater wordt daar gezuiverd, vooraleer het de Klokborrebeek instroomt.
In een latere fase zullen de straten waarvan het afvalwater nu direct de Groebengracht, de zijtakken van de Groebengracht en enkele andere grachten instroomt, ook aan de geplande zuiveringsinstallatie aangesloten worden. Het aansluiten van de rioleringen aan de zuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat het afvalwater niet meer rechtstreeks de beek in loopt, wat milieuvervuiling tegengaat en de natuur ten goede komt.
 
Naar aanleiding hiervan zal er een infoavond georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente, Fluvius en Aquafin.
Waar en wanneer?
Datum: woensdag 29 mei 2024
Tijd: 19u30
Locatie: CC Beert, J. Demaegtstraat 19A – 1673 Beert
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief