Laatste artikels van Gooik

C21

REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Editiepajot_gooik_bussen__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
 Ontdek vanaf 1 juli 2023 de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse! De Vlaamse overheid en De Lijn hebben geluisterd naar de behoeften van reizigers en introduceren gefaseerd een nieuw busnet dat efficiënt, duurzaam en flexibel is. Het is tijd om de reiservaring te verbeteren en te profiteren van een naadloze combinatie van fiets, bus, trein en tram.  Met de komst van lijn 65 Asse - Ternat - Lennik - Leerbeek vanaf 1 juli 2023 wordt het vervoersaanbod nog beter. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nog veel afval achtergelaten in Kôkenbêêk

Zwerfvuilactie__1_
Ingezonden foto
 
Naar jaarlijkse gewoonte staken de leden van het buurtcomité ‘Kôkenbèèk’ en hun kinderen opnieuw de handen uit de mouwen door de straten zwerfvuilvrij te houden.‘Helaas moeten we blijven vaststellen dat passanten nog steeds veel zwerfvuil dumpen’ aldus Lieven Krikilion (voorzitter buurtcomité).  Het gaat niet enkel om lege blikken en flesjes maar oa ook om zakjes met gebruikte pampers, mosselschelpen, zakken met grasmaaisel enz. Sinds enkele maanden is de buurt een 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - Schepen Christa Dermez overhandigde de sleutel aan de mensen van de chiro

20230604_162732__kopie_
Schepen Christa overhandigde de sleutel aan de mensen van de chiro.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag overhandigde Schepen Christa Dermez  bijgestaan door de schepenen Jonas De Maeseneer, Herman Anthoons en burgemeester Simon De Boeck, de sleutel van de oude pastorie van Kester aan de mensen van de chiro Kester. Vanaf september 2023 zal dit hun vaste stek worden. Eerst moeten er wel nog wat verbeteringswerken uitgevoerd worden en die kunnen ze nu al beginnen. De chiro krijgt de lokalen niet gratis in bruikleen van de gemeente Gooik, want ze moeten hier 400 euro per maand voor betalen en dit voor een periode van 30 jaar. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne organiseren 3 fusiecafés voor inwoners

20230320_114528__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In maart en april keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand onderzocht. “De inwoners nog beter van dienst zijn, dat moet het resultaat van de fusie zijn,” aldus Ludo Persoons, burgemeester Galmaarden. “Onze inwoners meenemen in dit verhaal,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KESTER - De Drievuldigheidsprocessie ging van start onder een stralende zon door het Pajottenland

20230604_112631__kopie_
Heel wat paarden waren er bij.- Foto Marc Colpaert
 
Begin juni en daar is de jaarlijkse processie terug, ze werkten dit jaar samen met de fanfare van Kester, de kerkraad, de chiro, de dorpsschool en de heemkundige kring. Daarbovenop konden ze rekenen op de steun van de gemeente Gooik, Herne en vanaf dit jaar ook op de organisatie Zender.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De 20 ste kippenactie Kukeluku en zelfs de VRT was van de partij

Editie_gooik_kippen_1__kopie_
Schepen Herman Anthoons(links) samen met nog andere mensen in 't Kippenhof.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik organiseerde dit jaar al voor de 20 ste keer de kippenactie Kukeluku. Zo konden inwoners aan een voordelige prijs (10,50 euro per stuk) een legkip aankopen en dat was massaal het geval met 344 kippen. De bevoegde schepen Herman Anthoons was ook van de partij sterker nog hij mocht zijn zegje doen op de nationale tv(VRT). Hij sprak voor de camera over twee verdachte families die kippen kwamen halen. Maar om daar meer over te weten moet u vanavond naar het VRT nieuws kijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Jaarlijkse Heidetochten met start ter hoogte van de zaal Edele-Brabant op 4 juni

Editie_gooik_edele_brabant_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 4 juni zijn er de jaarlijkse Heidetochten met start in zaal Edele Brabant te Gooik. Buiten onze normale wandelafstanden is er nu ook een zoektocht voor kinderen voorzien. In het hart van het Pajottenland organiseert wandelclub De Heidetochten Kester-Gooik vzw de 31ste Heidetochten. Dit prachtig wandelgebied, op een 20-tal km van de hoofdstad, is nog steeds een agrarisch landschap doorspekt met natuurgebiedjes en tal van kronkelende beekjes die in een golvend landschap ofwel  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Brusselse uittocht ontwricht de hele Vlaamse Rand, game over voor de Vlamingen

Th

Volgens Klaas Slootmans van het Vlaams Belang is het "Zonder beleidsommekeer game over voor Vlamingen in de Rand”. Uit een nieuwe studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) over de demografische bewegingen in en vanuit het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest blijkt opnieuw een grote uittocht vanuit Brussel richting Vlaamse Rand. “Die omvolking leidt tot een dramatische ontwrichting van ons maatschappelijk weefsel”, reageert Vlaams Volksvertegenwoordiger Klaas Slootmans. “Zonder kordaat noodplan voor de Rand is het game over voor de Vlaamse gemeenschap in het kerngebied van Vlaanderen.” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik

A_groen
De politieke partij Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik of dat is tenminste hun bedoeling. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 en de plannen voor een fusiegemeente Gooik, Galmaarden & Herne, gaat Groen van start met een gezamenlijke groep in de 3 gemeenten. "Iedereen is van harte welkom op ons Groen kennismakingsmoment voor Gooik, Galmaarden & Herne op maandag 12 juni om 20u", vertelde Alwin Loeckx van Groen Pajottenland. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Dames KV Kester-Gooik hebben de interprovinciale eindronde gewonnen

Foto_dames_eindronde_1__kopie_
Ingezonden foto
 

De dames van KV Kester-Gooik hebben de interprovinciale eindronde gewonnen. Het levert de club een unieke dubbel op. Beide damesploegen promoveren, want eerder speelde de tweede damesploeg al kampioen in derde provinciale. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief