Laatste artikels van Gooik

C21

REGIO - Tal van Pajotse ambassadeurs nemen deel aan de Week van de Korte Keten

Editie_gooik_billens_2__kopie_
Lea, Luc en Bart Billens. - Foto Marc Colpaert
 

Ook dit jaar nemen een aantal Pajotse ambassadeurs deel aan de Week van de Korte Keten van 15 tot 24 mei. Daarenboven is een van onze Pajotse producenten laureaat Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om Luc en Lea Billens van het fruitbedrijf Billens-Van Laer uit Gooik. Zij maken kans op de titel 'Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant'.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Hoe wil jij het Pajottenland versterken? Kom op met je idee!

185388499_829890127931487_7847578792260464527_n
Ingezonden foto
 

Organisaties en openbare besturen uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal kunnen vanaf 14 mei 2021 opnieuw projecten indienen bij streekorganisatie Pajottenland+ om projecten rond plattelandsontwikkeling te realiseren. Er is zo’n 400.000 euro aan subsidies beschikbaar. De oproep wordt gelanceerd op de website van Pajottenland+: www.pajottenland.be. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Vaccinatiecentra verwachten vele duizenden vaccins en promoten de inschrijving op de Qvax-reservelijst

3_vaccinatiecentra_update_11_mei_1
PAJOTTENLAND – Vaccinatiecentra verwachten vele duizenden vaccins en promoten de inschrijving op de Qvax-reservelijst - © Deschuyffeleer
 

Nog 61 dagen verwijderen ons van 11 juli. Het was - en het is - de intentie van de overheid om elke Vlaming van 18 jaar en meer tegen die datum de mogelijkheid te bieden zich minstens een eerste keer te kunnen laten inenten tegen het coronavirus. De leveringsschema’s van de vaccins ogen goed. Voor de volgende fase is dus het moment aangebroken om de brede burgerbevolking terug de kans te bieden zich te laten registreren om vervroegd opgeroepen te worden voor de zogenaamde rest-vaccins.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

Gemeente GOOIK stapt mee in het project Warm Nest

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Ben je eigenaar van een leegstaand pand en wil je graag huurinkomsten krijgen in plaats van leegstandsbelasting te betalen? Dan kan het project WarmNest, een samenwerking tussen 3Wplus en Klimaatpunt, zeker een meerwaarde voor jou betekenen. Het project heeft als doel om eigenaars van leegstaande panden aan te moedigen om hun woning te renoveren en woonconform te maken om nadien als sociale woning te verhuren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Graag meer poelen, hagen en houtkanten in het Pajottenland

Poel_290121__kopie_
Een poel kan er altijd nog bij.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zijn in tal van  gemeenten zoals Galmaarden, Bever en Herne en daarbuiten, op zoek naar locaties om nieuwe poelen aan te leggen. Ook het herstel van een poel, een houtkant, of een haag aanleggen is een goede zaak voor het milieu. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Het Jeugdhuis Guuk gaat straks tegen de vlakte

Editie_gooik_jeugdhuis_3__kopie_
Het jeugdhuis binnenkort tegen de vlakte.- Foto Marc Colpaert
 
Heel binnenkort verdwijnt het vroegere café De Vrede en het jeugdhuis Guuk uit het centrum van Gooik, om plaatst te maken voor een nieuwbouwproject. De laatste uitbater van café De Vrede in de Dorpstraat zag de bui al hangen en opende een nieuwe horecaaak 'Baar 28' naast zijn vorig café(trouwens als de horeca terug open is dan is deze zaak zeker een aanrader om even binnen te stappen,red.).
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De KLJ-Strijland blij dat weer meer mogelijk is

Editie_gooik_klj_2__kopie_
Enkele leden van de KLJ.- Foto Marc Colpaert
 

Marthe en Lynn(leiding) van de KLJ Strijland, zijn uitermate blij dat ze terug met bubbels van 25 personen mogen werken, en niet met 10 personen zoals vroeger het geval was. En de kinderen zelf die vinden het natuurlijk ook heel leuk, om terug te keren naar een meer normalere situatie, dan tijdens de voorbije maanden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Scouts Oetingen wassen auto's voor de clubkas te vullen

Editie_gooik_scouts_oetingen_carwash_2__kopie_
Wagens wassen in de regen het is eens wat anders.- Foto Marc Colpaert
 
De meisjes en jongens van de chiro uit Oetingen organiseerden hun jaarlijkse carwash in het centrum van Oetingen. Het weer viel wat tegen, want tijdens de eerste uren viel er af en toe wat regen. Nadien werd het droger. Dit kon echter de pret niet minderen en de meisjes en jongens zorgden ervoor,
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Chiro were-di Strijland vierde zijn 70-jarig bestaan met een klein feestje

A_gooik_fuif_3
Foto ingezonden
 
De chiro were-di Strijland bestaat 70 jaar en dat werd op zondag gevierd met een klein feestje, met dank aan de corona. Volgend jaar als alles terug wat normaal is, gaan ze nog eens stevig uitpakken met een 'echte' viering. Ook al bestaat de chiro uit Strijland 70 jaar, door de pandemie was een uitbundig feest zoals vroeger niet mogelijk. Toch amuseerden de jongens zich achter de zaal Edele-Brabant in Strijland.
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Hoe zie jij de toekomst van Oetingen in 2050

Postkaart_recto
Deze postkaart krijgt u binnenkort in uw brievenbus.- Ingezonden foto
 
Alle inwoners van Oetingen kunnen binnenkort meedoen aan het project Oetingen2050. Het gaat hier over een onderzoeksproject van de VUB. Iedereen in Oetingen ontvangt binnenkort een postkaartje met een uitnodiging om een visie voor het dorp in 2050 te geven. In deze visie beschrijven de inwoners hun ideale dag in Oetingen in 2050

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief