Laatste artikels van Gooik

PAJOTTENLAND – Kinesitherapiesector deelt in de klappen van de coronacrisis

Aquafitcenter_gooik
PAJOTTENLAND – Kinesitherapiesector deelt in de klappen van de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Met lede ogen dienen de kinesitherapeuten aan te zien hoe de coronacrisis ook in hun sector zware klappen uitdeelt. Een verplichte sluiting van de praktijken zat er alsnog niet in. Om begrijpelijke redenen vanuit de hoek van de patiënten zien zij hun aantal dagelijkse behandelingen haast tot nul herleid. En dat heeft zo ook zijn gevolgen op financieel vlak. En nog een pijnpunt is het uitblijven van het beloofde beschermingsmateriaal voor de noodzakelijke en dringende behandelingen. Toch blijft de sector in hun engagement voor de zorg geloven. Zo meldden een grote schare kinesisten zich inmiddels aan om deel te maken van de zorgreserve.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Handelaars zijn vindingrijk in tijden van corona

Editie_foto_colpaert_bio_schuurke_1__kopie_
Een geslaagde oplossing voor het Bio-schuurke, waar ook veel mensen uit Vollezele naartoe komen. - Foto MarcColpaert
 

Wie de afgelopen dagen bij de bio-winkel van Billens in Oetingen moest zijn kon vaststellen dat handelaars steeds vindingrijker worden door de hedendaagse coronacrisis. Zoals bij zovele handelaars uit Gooik en Galmaarden kan men er nog terecht of online een bestelling plaatsen. In de bio-winkel nam men door de coronavirus extra maatregelen en konden de klanten hun bestelling

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Straffe verhalen rond de bunkers van het Pajottenland

Roosdaal_ninoofsesteenweg_zonder_nummer_b1_full
Bunker aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal.
 

Op 7 mei zal het exact 75 jaar geleden zijn dat de laatste oorlogswapens zwegen en de Tweede Wereldoorlog eindigde. Tot op vandaag vind je hiervan nog sporen in onze streek. Zo vind je op verschillende plekken nog restanten van de oude verdedigingslinie Ninove-Waver terug. Hoog tijd dus om dit vergeten stuk geschiedenis in kaart te brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
PenZine
 

Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Futsal_hg

n deze barre tijden is het duidelijk niets of niemand boven dit verschrikkelijke virus staat, geen sport, speler, supporter, ... geen mens. 

Wij begrijpen en steunen de gezamenlijke beslissing van de KBVB/Voetbal Vlaanderen/ACFF om het voetbal/futsal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Jammer genoeg hebben wij vastgesteld dat deze beslissing ook gepaard ging met een veel minder beslissing om de eerste uit de reguliere competitie tot landskampioen te kronen. In het futsal wordt de landskampioen bepaald na playoffs en niet na de reguliere competitie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

GOOIK - Geen speelplein, wel noodopvang tijdens paasvakantie

Colpaert_gooik_gemeentehuis_1__kopie_
Liefst zo vlug mogelijk inschrijven. - Foto Marc Colpaert
 

Omwille van de federale maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zal ook de gemeentelijke speelpleinwerking tijdens de paasvakantie van 6 tot 17 april niet plaatsvinden. Het gemeentebestuur zal echter wel de huidige noodopvang in de Gooikse scholen tijdens de paasvakantie verder zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis

Academie_mwd_copriau
HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de Hernse vestiging van de Gooikse Academie Muziek, Woord en Dans stuurt de coronacrisis het gebruikelijk reilen en zeilen in de war. In deze toch wel bizarre tijden gunt directeur Sarah Copriau ons hierbij een blik achter de schermen hoe de gevolgen van de uitzonderlijke maatregelen in haar Academie worden opgevangen. Gedrevenheid, creativiteit en passie voor kunst blijken daarbij alleszins bijzonder sterke fundamenten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

De werking van het Consultatiepunt Covid-19 draait oo volle toeren in LENNIK

Corona

  De werking van het Consultatiepunt Covid-10, een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en de talrijke vrijwilligers loopt goed. Dagelijks werden hier deze week een dertigtal patiënten onderzocht waarvan de overgrote meerderheid vervolgens thuis mocht uitzieken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jong CD&V GOOIK steunt ouderen en zorgverleners in deze Corona tijden!

A_foto_cdv_kesterberg
Enkele jongeren van Jong CD&V voor Seniorie Kesterberg. Ingezonden foto
 

Deze week brachten de mensen van Jong CD&V Gooik flyers met een zelfgemaakte kruiswoordpuzzel over de gemeente Gooik naar alle woonzorgcentra in Gooik zoals de Seniorie Kesterberg, Armonea Eyckenborch en het Rusthuis in Strijland.  Aangezien dit voor bewoners van een zorgcentrum een moeilijke en eenzame periode is, wilden wij hun een hart onder de riem steken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuwe website voor de bewoners van GOOIK tegen de corona

Editie_colpaert_gooik_schepencollege_1__kopie_
Het schepencollege van Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Dit webplatform www.samenvoorgooik.be werd door het gemeentebestuur gecreëerd om met de Gooikse burger op de meest efficiënte en snelle manier te kunnen communiceren over alle maatregelen en initiatieven ter bestrijding van het coronavirus. Enkel indien we samen de handen in mekaar slaan, kunnen we deze crisis overwinnen en de gezondheid van ieder van ons vrijwaren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mrt 2020

archief