Laatste artikels van Gooik

C21

GOOIK - Meester Jean en zijn Julia zijn al bijna 62 jaar getrouwd

Editie_gooik_de_maeseneer_2__kopie_
Julia kreeg bloemen van Jean.- Foto Marc Colpaert
 
Door de corona was het nu pas bij de familie De Maeseneer-Bulterijs feest voor hun 60 ste huwelijksverjaardag, al staat de teller al bijna op 62 jaar ondertussen. Met dank aan de corona. Tijdens een kermis in Gooik, slaat de vonk over in de zaal De Vrede tussen Jean en Julia. Ze worden verliefd en trouwen en dat ze mekaar vandaag nog steeds graag zien, demonstreerde Jean door tijdens het feest

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Feestelijke opening van Paddenbroek

Editie_gooik_paddenbroek_4__kopie_
Paddenbroek opent de deuren.- Foto Marc Colpaert
 
De voorbije maanden kwamen al heel wat bezoekers op ontdekkingstocht naar Paddenbroek. Maar nu het eindelijk weer kan, is het tijd voor de officiële opening. Zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober is het Feest op Paddenbroek! Plattelandscentrum Paddenbroek is een prachtige Gooikse parel, waar wordt gefocust op landbouw, duurzaamheid, toerisme/recreatie, streekidentiteit en natuur. Kortom, dé plek 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Via het Klimaatbossenfonds kunt u meer investeren in extra bos in het Pajottenland

A_bos_te_weining
Extra bos in onze regio.- Foto Marc Colpaert
 
Het project Opgewekt Pajottenland werkt ook samen met Bos+ voor meer bos in het Pajottenland. Pajotten worden gestimuleerd om via het klimaatbossenfonds mee te investeren in meer bos. Voor het bedrag van 4 euro maak je onze regio al een boompje rijker. We zetten in op bosbehoud, -herstel en -uitbreiding, in eerste instantie bij bestaande en potentiële bosclusters. 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Helpende handen op het gemeentehuis

Image001__3_
Leon en de burgemeester. Ingezonden foto
 
Donderdag 21 oktober staat Gooik in het teken van YOUCA (Youth for Change and Action) Day.
6 jongeren komen die dag een handje helpen in de gemeente. Op die manier zamelen ze geld in voor projecten in Brazilië, de Filipijnen én België.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK viert Weekend van de Jeugd

Image001__4_
 
De gemeente Gooik viert de jeugd én de jeugdverenigingen op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober. Tijdens het jaarlijkse Weekend van de Jeugd, zijn er activiteiten en attenties voor de Gooikse jongeren en verenigingen. De dienst Vrije Tijd, de Gooikse Jeugdraad en de schepen van Jeugd, slaan al voor de 5de keer de handen in elkaar.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Frans en Mia zijn een diamanten koppel

Editie_gooik_raspe_3__kopie_
De familie op de trappen van Ter Rijst. - Foto Marc Colpaert
 
Frans Raspé en Mia Vanderspinnen uit Leerbeek vierden in restaurant Ter Rijst in Pepingen, hun diamanten huwelijk met de hele familie. Frans, maar iedereen zegt Jef, leerde zijn Mia kennen op een kermis in Ninove, het was Sinksen in 1959 en op het kermisbal kwam Bob Benny zingen, daar sloeg toen de vonk over. Ons koppel vertelt het ons alsof het pas gisteren is voorgevallen. Ze werden verliefd en trouwden enige tijd later, nadien kregen ze samen twee kinderen Marleen en Katleen, vandaag aangevuld met drie kleinkinderen. Frans was jaren beenhouwer bij Colruyt, Mia had ooit nog een winkel met breiwol in Antwerpen. Vandaag genieten deze mensen van hun welverdiend pensioen. Van harte proficiat.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Het publiek kreeg enkele zeer uitzonderlijke kunstschatten te zien in de Sint-Niklaaskerk

Editie_gooik_unieke_stukken_kerk__2__kopie_
Unieke stukken tentoongesteld in de kerk.- Foto marc Colpaert
 

Zeer uitzonderlijk werden op zondag - tijdens de opening van de kerk - ook tal van kerkschatten van de Sint-Niklaaskerk in Gooik tentoongesteld. Het zijn voorwerpen voornamelijk zilveren voorwerpen uit de 17 de en 18de eeuw zoals kelken, monstranzen, kroontjes, water- en wijnbekertjes en enkele andere voorwerpen. Sommige van die voorerpen worden nog regelmatig gebruikt bij misvieringen. Omdat de kerk de deuren opende voor de voorstelling van een nieuw boek over deze kerk, werden deze schatten uitzonderlijk tentoongesteld. Wij geven hieronder een overzicht van de tentoongestelde werken met dank aan Jean-Paul De Loecker en, nog meer dank aan Tim Juwet die de nodige opzoekingen deed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De oude bakoven van Paddenbroek opnieuw in gebruik genomen

Editie_gooik_oven_paddenbroek_3__kopie_
Tom Dehaene stak de oven in brand.- Foto Marc Colpaert
 

Tom Dehaene kwam met een kwartiertje vertraging aan in Paddenbroek om de gerestaureerde oven in werking te stellen. Hij kreeg zelf het vuur in de oven en was blij met deze realisatie. Elke Zelderloo van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei moest afzeggen. "Ons broodje is hier gebakken", lachte burgemeester Michel Doomst.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Dit weekend is er kunst te zien op het Kasteeldomein Steenhout

A_colpaert_galmaarden_kasteel_steenhout_1__kopie_
Het mooie kasteel Steenhout.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens het weekend van 23 en 24 oktober organiseert De Okkernoot en kunstenares Lieve Bollaert een event, met ondermeer de voorstelling van het kunstboek 'Connections' dit in het prachtig domein Steenhout in Vollezele. Daarnaast kan men er ook werken aantreffen van kunstenares Lieve Bollaert. En kan men genieten van het mooie domein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK/HALLE - Leerlingen van het eerste leerjaar even in Paddenbroek

Editie_gooik_halle_heilig_hart2__kopie_
Allen maar blije gezichten in Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
Steeds meer scholen en hun leerlingen vinden de wag naar het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik.  Zo ook een hele hoop leerlingen van het Heilig-Hart Halle. Ze gingen op een namiddag dit plattelandscentrum ontdekken en dat vonden ze blijkbaar heel leuk. Ook al moesten ze rennen voor hun bus, toch vonden ze nog even de tijd om te poseren voor onze lens, met dank.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 okt 2021
Marc Colpaert | 13 okt 2021
Marc Colpaert | 08 okt 2021

archief