Laatste artikels van Gooik

C21

Klimaatcafé GOOIK, LENNIK en PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-27_om_13
 

 De gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen verwelkomen je graag op maandag 13 februari 2023 om 19u30 op het klimaatcafé in CC Bellingen, Trapstraat 5 te Bellingen, om mee na te denken over hoe we onze gemeenten klaar kunnen maken voor de toekomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Rode Kruis LENNIK-GOOIK neemt intrek in oude brandweerkazerne

20230126_181654
 

 Het Rode Kruis Lennik-Gooik zocht een nieuw onderkomen. Dit vonden ze in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat 4 waar ze sinds kort hun intrek namen. De oude brandweerkazerne wordt reeds gebruikt door de Academie Peter Benoit die er les geeft en voor enkele wagens van de technische dienst.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

GOOIK - Camera's zorgen voor minder sluikstorten in Gooik, opgepast u wordt gefilmd

20230126_134753
Burgemeester Simon De Boeck, Pascal Deleener en Dimitri De Saeger. - Foto Marc Colpaert
 

Burgemeester Simon De Boeck riep de pers bijeen om meer uitleg te geven over de camera's die her en der geplaatst zijn om sluikstorters te betrappen. Het is in ieder geval een goede zaak want in 2022 werden slechts 44 meldingen gemaakt van afval dat ergens gedumpt werd. We spreken hier dan niet van een blikje langs de weg. In 2021 waren er nog 83 meldingen. Dit jaar zijn er al 15 meldingen binnen gelopen bij de gemeente. U doet er dus goed aan om twee keer na te denken als u afval ergens op het grondgebied wilt storten want tal van camera's hebben u waarschijnlijk ontdekt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Gratis opleiding reanimeren en defibrilleren in Gooik

Opleiding_rode_kruis
 

De gemeente Gooik is sinds 2018 een ‘Hartveilige gemeente’. Deze erkenning houdt in dat er AED-toestellen op verschillende locaties hangen en dat er opleidingen ‘Reanimeren & defibrilleren’ voor burgers worden georganiseerd. Jonas De Maeseneer, schepen van Gezondheid, steunt het project: “We vinden het belangrijk dat onze burgers in goede en veilige handen zijn. Daarom organiseert de gemeente, samen met het Rode Kruis  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Een nieuwjaarsfeestje van de gepensioneerdenbond De Eekhoorn

Dsc_0045__kopie_
ingezonden foto
 
De gepensioneerdenbond ' De Eekhoorn '  uit Oetingen heeft het jaar gestart met een nieuwjaarsfeestje in de Wok in Leerbeek. Een honderdtal leden hebben samen geklonken en daarna genoten van een uitgebreid dineetje. De bomvolle zaal was daarna in volle ambiance door de mooie muziek gespeeld door Johan De Muylder. Het was een zeer geslaagde namiddag en iedereen keerde 's avonds 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Een vals gevoel van veiligheid op de fietssuggestiestroken

20221230_114305__1_
Foto Marc Colpaert
 

Ondertussen kent iedereen wel die fietssuggestiestroken die op tal van plaatsen in het Pajottenland opduiken. Volgens mensen die veel met de fiets rijden geven deze vooral een vals gevoel van veiligheid. Wat wij nodig hebben zijn echte fietspaden.De broers Karel en Danny wilden al een tijdje hun ei kwijt en dus vroegen ze om even af te spreken om over het probleem van deze fietsuggestiestroken te praten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Akoestische panelen in de vergaderzaal van Paddenbroek

Image001__13_
Ingezonden foto
 

De vergaderzaal in Plattelandscentrum Paddenbroek is sinds kort uitgerust met akoestische panelen. Na een akoestiekstudie werden er 33 panelen aan het plafond opgehangen. Deze panelen verbeteren de akoestiek, gaan nagalm tegen en absorberen storende geluiden. Dit was nodig omdat het geluid vaak weerkaatste op de harde stenen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Doe mee met Februari is de maand zonder alcohol

Spandoek_tournee_minerale
 
‘Tournée Minérale blaast in 2023 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari – voor het eerst of opnieuw – een maand lang geen alcohol te drinken. De actie kadert binnen het intergemeentelijk actieplan gezondheid Pajottenland voor de gemeenten Gooik, Galmaarden, Bever, Herne, Roosdaal, Lennik en wordt uitgewerkt in samenwerking met het intergemeentelijk gezondheidsplatform en LOGO. VAD zet zelf in op een campagne op sociale media en bekendmaking in de pers. Maar ook alle vormen van lokale bekendmaking zijn van onschatbare waarde. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Voor een Covid vaccinatie moet u vanaf 1 januari 2023 een afspraak maken bij de huisarts of apotheker

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Het vaccinatiecentrum is dicht.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen uit de Pajottenland die toch nog een corona vaccin willen die zullen vanaf 2023 niet meer terecht kunnen bij de speciale vaccinatiecentra. Deze zijn zogoed als allemaal dicht. Maar wie nog een vaccin wilt kan daarvoor terecht bij de huisarts of sommige apothekers, steeds na afspraak natuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief