Laatste artikels van Gooik

C21

GOOIK - NE ZOELEGE KESSEMES VEUI ALLEMAN

20231206_152959__kopie_
De organisatoren voor de kerstboom.- Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 24 december vanaf 1630 uur is iedereen welkom in de kerk van Gooik voor een wel heel speciale misviering en dit in het plaatselijk dialect. "Want onze toal is zeker de schoonste van allemoel", zeggen de organisatoren. Wees dus zeker op tijd want voor ze van start gaan, zijn er al repetities om samen te zingen. De inkom is volledig gratis en je moet niet reserveren.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Schrijf ze vrij nog tot eind december in de bib

Image004
Ingezonden foto
 

Het college van burgemeester en schepenen en Gooik Mondiaal, de adviesraad rond Noord-Zuid, schreven graag mee tijdens de Schrijfmarathon van Amnesty International. Dit is het grootste mensenrechtenevenement ter wereld! In december schrijven mensen over de hele wereld brieven om de mensenrechtenschendingen te doen stoppen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Heel wat volk op het startmoment met Groen Pajottenland en Jeremie Vaneeckhout in De Coupee

20231204_213206__kopie_
Groen in het Pajottenland.- foto Marc Colpaert
 

Groen gaat van start met een lokale werking in fusiegemeente Galmaarden – Gooik – Herne en organiseerde een startmoment met nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout op maandag 4 december in De Coupee in Herne. In totaal een dertigtal mensen kwamen luisteren naar de uiteenzetting. Iedereen uit het Pajottenland en omstreken was van harte welkom tijdens dit startmoment van Groen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIKse vrijwilligers verdienen een dikke duim!

Image001__25_
Ingezonden foto
 

Het lokaal bestuur Gooik vierde alle vrijwilligers, naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk op 5 december. De Gooikse vrijwilligers werden bedankt met een opleiding rond ‘Hoe omgaan met een persoon met dementie?’ en een etentje. Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn, geeft de vrijwilligers alvast een dikke duim: “Onze Gooikse vrijwilligers zijn echt onmisbaar op de winkelbus, bij de minder mobiele centrale, bij de huiswerkbegeleiding 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kom eens een solidaire maaltijd nuttigen op 8 december voor de VZW Martin De Kegel

Editiepajot_gooik_lieve__kopie_
Lieve zet zich al jaren in voor het goede doel.- Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdag 8 december organiseert de VZW Martin De kegel een eetfestijn ten voordele van de VZW en het goede werk dat ze doen voor de mensen van Sri Lanka. Voor wie interesse heeft, verwacht geen traditionele schotels zoals vol au vent of balletjes in tomatensaus. Kom gerust langs in de zaal Edele-Brabant je gaat er Lieve heel gelukkig mee maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De gemeente Gooik is nu een Koestergemeente

Image001__13_
 
De Gemeente Gooik heeft als Koestergemeente een hart én aandacht voor gezinnen met verdriet om een verloren kindje.Daarom neemt de gemeente deel aan de Koesterweek, een hartverwarmend initiatief van Berrefonds vzw, tijdens de week van 8 tot en met 15 december. Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn: 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Henk Goegebuer niet blij met de summiere uitleg dat hij krijgt over de fusie

Editie_galmaarden_henk_2__kopie_
Henk Goegebuer.- Foto Colpaert

Henk Goegebuer, gemeenteraadslid voor GB.G,  is niet te spreken over de info dat hij al maanden krijgt over de op til staande fusie tussen Galmaarden, Herne en Gooik. Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg hij nogmaals naar meer uitleg, maar vond de uitleg van de burgemeester veel te weinig, om een degelijk beeld te krijgen van de gevolgen van deze fusie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kom als particulier je strips verkopen op een alternatieve stripbeurs in Gooik

Editiepajot_gooik_strips__kopie_
Jean-Paul doet een warme oproep om als particulier uw strips te komen verkopen.- Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 28 januari organiseert de Heemkundige Kring uit Gooik een alternatieve stripbeurs waar de gewone mensen hun strips kunnen verkopen. Dus de vaste verkopers van strips zijn er niet bij die dag, wie nog wilt mag zich inschrijven.  Jaar na jaar kregen we vragen binnen van stripliefhebbers en -verzamelaars om een plaatsje te kunnen krijgen op de stripbeurs van Gooik.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De gemeente is op zoek naar een kunstenaar

Edite_gooik_processie_13__kopie_
Maak een kunstwerk voor de processie.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik is op zoek naar een kunstenaar die een kunstwerk kan maken voor de erkenning van de  Kesterse Paardenprocessie. Het moet een standbeeld of andere vorm van beeldende kunst zijn die een ode brengt aan de jaarlijkse processie. Het kunstwerk dient volledig afgewerkt te zijn in mei 2024, wanneer de volgende processie plaatsvindt. Locatie is vóór de kerk van Kester. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief